Det är frågan.
Många med stora teoretiska kaffekunskaper, bla Scott Rao i Professional Barista Handbook förespråkar att inte knacka portafiltret i samband med tampning. Teorin är att detta skulle knacka loss kaffet från kanten och på detta sätt orsaka channeling. Jag vet att många säger att de minskat sin channeling när de slutat tampa, men samtidigt ser man ofta mycket duktiga baristor knacka, helt utan channeling.
Hur många av er knackar?
Handlar det bara om att inte knacka för hårt?
Påverkas knackningsresultatet av ens övriga distribuerings- och tampningsteknik?
/ Anders
Många med stora teoretiska kaffekunskaper, bla Scott Rao i Professional Barista Handbook förespråkar att inte knacka portafiltret i samband med tampning. Teorin är att detta skulle knacka loss kaffet från kanten och på detta sätt orsaka channeling. Jag vet att många säger att de minskat sin channeling när de slutat tampa, men samtidigt ser man ofta mycket duktiga baristor knacka, helt utan channeling.
Hur många av er knackar?
Handlar det bara om att inte knacka för hårt?
Påverkas knackningsresultatet av ens övriga distribuerings- och tampningsteknik?
/ Anders