Hej, har precis börjat testa på detta med rostning. Jag kör (än så länge) i ugnen och är väl inte överförtjust i resultatet.
Ett av problemen är att det hittills har blivit rätt ojämnt resultat med vissa bönor ljusa, knappt rostade alls och några som drar iväg och det brända hållet. Jag tänkte till min senaste batch att jag skulle försöka röra om lite mer, men måste ha gjort det lite för mycket eller med helt fel tajming för nu smakar kaffet som en hel jästfabrik.
Det jag nu undrar är om det går att rädda en sådan omgång (den är ljus- till mellanrostad) genom att köra en gång till och helt enkelt göra mörkrost av den?
Ett av problemen är att det hittills har blivit rätt ojämnt resultat med vissa bönor ljusa, knappt rostade alls och några som drar iväg och det brända hållet. Jag tänkte till min senaste batch att jag skulle försöka röra om lite mer, men måste ha gjort det lite för mycket eller med helt fel tajming för nu smakar kaffet som en hel jästfabrik.
Det jag nu undrar är om det går att rädda en sådan omgång (den är ljus- till mellanrostad) genom att köra en gång till och helt enkelt göra mörkrost av den?