Kaffets 'peak' tid

rolfmm

Active member
Fick mitt favoritkaffe 'Rwanda Gatsinga' från Baristashopen i går. Tyckte den var lite tam. Med rostningsdatum 2/2 är väll kaffet lite väll färskt? Är det inte 2-4 veckor efter bränning kaffet är best? :unsure:
 

Ciclista

Well-known member
Japp är nog en aning färskt. Vissa kaffen peakar dock tidigare än andra men generellt är väl en vecka lite väl färskt.
 

MTR

Well-known member
Fick mitt favoritkaffe 'Rwanda Gatsinga' från Baristashopen i går. Tyckte den var lite tam. Med rostningsdatum 2/2 är väll kaffet lite väll färskt? Är det inte 2-4 veckor efter bränning kaffet är best? :unsure:

Svårt att generalisera. Helt olika från kaffe till kaffe. Sen spelar ju förpackningsteknik och påsar stor roll.
 

theseal

Kaffeterroristen
Svårt att generalisera. Helt olika från kaffe till kaffe. Sen spelar ju förpackningsteknik och påsar stor roll.


Helt korrekt, många parametrar som spelar in. Något vi KAN vara överens om är att "peak" fenomenet existerar och när allt klaffar, blir det magik.
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,676
Inlägg
155,770
Medlemmar
19,369
Senaste medlemmen
MinKoppKaffe
Topp