Kaffegalningens webshop, sveriges färskaste bönor!

Thomaz

Well-known member
Skall bli sjukligt intressant att få hem dessa bönornanonane och avnjuta i lugn och ro under helgen då dom vilat till sig litet. Kommer nog att försmaka under kvällningen imorgon om det kommer ngt med postiljonen.
Antar att denna tråden kommer att vara nördigt besökt en tid framöver.
Fru och döttrar har resingerat och ägnar sig nu mera "bara" åt huvudskakningar
när denna sidan och kaffeprat kommer upp.
Hepp!
//T:lol:
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Fast jag hoppas folk inte går och bygger upp för stora förväntningar nu... då blir man oftast besviken (oavsett om det gäller kaffe, en film eller whatever).

Men det är kul att det är lite "buzz" kring mina små bönor i alla fall. :)

:coffee:
 

GuruX

Well-known member
Jag tror att de förbetalda påsarna är för inrikes post, eller?
Jag kollade på prislistan på postens hemsida, och upp till 1000 gram kostar 141:- i porto. Då fyller jag kuvertet till 999 gram (kuvertets vikt inräknat).

4 ESS och 4 ESSE är de enda jag provat med Conan, och de fungerade kanon tyckte jag.:cool:

Det är ju här det fina med postens förfrankerade påsar kommer in. Om du kikar på postens prislista ( http://www.posten.se/ptm/bin/ptmpdf?objectid=0000.5819 ) så hittar du de gröna kuverten längst ned. Där står det också hur mycket extra de ska frankeras för att skickas utomlands. Måtten finns där också. Det är kanske ett smidigt sätt för dig att skicka inom sverige också? De är ofta lite billigare än vanliga brev.

Hur mycket går det ned i en smallpåse måntro? Den får väga 2kg =o)
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
De påsar jag använder idag har en bälg på sidan för extra expanderbarhet. De är 23x32cm och det ryms ett kilo i dem (utan att man fyller dem till bristningsgränsen iofs).

I postens "Påse S" kan det inte ens rymmas ett halvt kilo. 250 gram kan jag tänka mig ryms. De påsarna går säkert med B-post, så det tar någon/några dagar extra innan den kommer fram. Jag har aldrig köpt sådana påsar, så det där med B-post är den ren gissning ska jag tillägga.
 

Faktor

Well-known member
Mitt kaffe kom idag :) Kunde inte hålla mig utan gjorde en liten rackare i Swissgold-filtret (trots att kaffet bara är 2 dygn gammalt). Gott blev det men det blev nog inte riktigt rättvist bedömt med tanke på att det var tredje gången jag använde filtret. Jag har i alla fall köpt mig en våg nu för att kunna göra det lite mer vetenskapligt. Det i koppen blev kryddigt men framförallt sött. Mycket spännande ska det bli att prova igen om någon dag.
 

sgryd

Member
Jag kunde inte heller hålla mig.
Har aldrig hållit i så'n här färsk rost. Det var himla mysigt att bara hålla i påsen.

Jag har förstått (läst) att bönorna ska vila lite innan de blir bra. Jag tyckte att min provkopp saknade lite arom och var inte så där fyllig som den kan vara ibland. Men jag har nog aldrig sett så mycket crema i koppen..

Jag vet inte om jag har förklarat min smakupplevelse så att man förstår.. Men om man gör det får någon gärna kommentera. Är det här en effekt av att bönorna är för färska?

Grymt koncept! Jag misstänker att jag innom kort måste uppgradera till mer än 500g/mån. Optimalt vore nog 500g varannan vecka.

//Micke
 

Thomaz

Well-known member
Jajjamän, mitt kom också idag. Inte heller jag kunde hålla mig utan försmakade
en kopp av malabaren, dock bryggmalen i Moccamastern.
Mumsigt. Tror dock att du kan ta det en aning mörkare vid nästa beställnig då syrligheten är låg i denna böna. Gillar mörkt och starkt
Återkommer om espresson om några dagar...
En hittils nöjd kaffenizze.
Hej svejs
Thomaz:coffee:
 

Axel

Well-known member
Låt det vila till sig innan ni ger den slutgiltiga bedömningen! Jag har aldrig fått en rättvis kopp endast två dagar efter rost.
 

Buffeln

Well-known member
Du har uppfattat det helt korrekt. Smakerna växer efter några dagars vila och creman blir jämnare och mindre bubblig.
 

Faktor

Well-known member
Låt det vila till sig innan ni ger den slutgiltiga bedömningen! Jag har aldrig fått en rättvis kopp endast två dagar efter rost.

Självklart :) Men man måste ju ha sig en liten provshot. Jag har lite Haugaard-Aricha att förbruka innan dess så mig går det ingen nöd på :D
 

Thomaz

Well-known member
Antar att det blir en koffeinrik helg för några av herrarna på forumet...
Min kära hustru undrade vad som låg i brevlådan och luktade när hon öppnade den idag för att ta in posten.
Milt uttryckt så fick jag ingen förståelse av henne med att få färskrostat kaffe hem direkt i brevlådan. Nörrderriii med andra ord.
Men vem bryr sig...:lol:
//Thomaz
 

Faktor

Well-known member
Sicka småtjuvar! Hur var kaffet paketerat om man får fråga Faktor?

I ziplock-påse med en fin etikett på med rostdatum och en viss välkänd blå avatar. Och lite annat. Tog någon bild tidigare men jag har inte haft tid att plugga in kameran än. Till helgen kanske!

Påsen är genomskinlig och har ej envägsventil. Men när kaffet är så rackarns färskt så vet jag inte vilken betydelse det har?
 

AJ

Well-known member
I ziplock-påse med en fin etikett på med rostdatum och en viss välkänd blå avatar. Och lite annat. Tog någon bild tidigare men jag har inte haft tid att plugga in kameran än. Till helgen kanske!

Påsen är genomskinlig och har ej envägsventil. Men när kaffet är så rackarns färskt så vet jag inte vilken betydelse det har?

Ingen. Snarare så mognar det lite snabbare utan ventilen. Annars kan man behöva vänta upp till en vecka innan man kan dricka det och vem vill det...
/A
 

Kaffegalningen

Brewtal kaffenörd
Hehehe, kul att läsa reaktionerna! :D

Japp, kaffet kommer att bli godare de närmaste dagarna. Någon tyckte att t.ex. 4 ESSE var som godast när det ar tio dagar efter rostningsdatumet (om jag minns rätt).

Dessutom har kaffet en lite störande bismak de första 2 dagarna tycker jag, något som sticker ut och stör, vete sjutton hur man ska beskriva det... Men det är främst i eftersmaken tror jag? Efter 3-4 dagar är den bismaken borta och kaffet godare. :)

Din monsoon ännu mörkare!:eek:hmy: Och jag som tyckte att det var snudd på för mörkt redan... Yoiu got it, mister!

Desamma gäller er andra förresten, om ni tycker att kaffet är för mörkt/ljust så är det bara att säga till så ska jag rosta nästa omgång till er efter behag.
 

Thomaz

Well-known member
Jo tack, kaffe skall vara mörrrkt, men vi får som sagt se efter helgen då det vilat till sig.
Oj nu kommer frugan...:angry:
Neeerd...
Som sagt vem bryr sig??
//Thomaz
 

Thomaz

Well-known member
Nej, jag kunde ine riktigt låta bli idag heller.
Blev lite nyfiken på att smaka... Jag testade lite av Monsoonen på lunchen
och tyckte minsann att den vuxit till sig, mer fyllig eller hur man uttrycker sig.
Inbillning eller ? det är samma bryggare och samma dosering.
Intressant då man är rätt så ny på detta med färskrost.
//Thomaz
 

Axel

Well-known member
Självfallet är det storskillnad på ett kaffe efter en dag, två dagar och fem dagar efter rost.
Att kaffe sedan skall vara mörkrostat är en fråga om smak och tycke.
Själv tycker jag INTE de skall vara mörkrostat. De dödar syran, kaffets nerv.
Jag vill att kaffe skall smaka bär och inte hårdgrillad fisk, men det är nog bara jag.

Får man fråga vilka sorter du kör i din 3F Lemon, den verkar intressant.
 

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,721
Medlemmar
19,364
Senaste medlemmen
Knivmackan
Topp