Kaffe till aeropress..

dan nilsson

Well-known member
Fick hem min Aeropress idag. Nu börjar labbandet, det verkar vara en bra mackapär. Det enda som saknas är bra tips på kaffen och malningsgrad som passar bra till denna bryggmetod, åker nog till K-m på fredag så några bra tips innan dess skulle passa bra..

Tack på förhand //Dan :)
 

rosena

Member
El Salvador La Esperanza har varit min följeslagare i aeropressen ett bra tag nu men även den Rwanda Gatsinga jag provade häromdagen var väldigt fin i aeropressen kan intygas. Båda från J&N och malda som för mocca-bryggare hos den lokala koffeinlangaren på stan.
 

mikotekniko

Well-known member
Testa allt! Även skitkaffe bara för att se hur det smakar. Hmm man kanske skulle aeropressa the? "There's no end to the possibilities"
 

lupoo

Well-known member
Alla Single Estate kaffen är värda att prova i Aeropressen.

Ger oftast en fantastiskt "ren kopp" som framhäver det aktuella kaffets karaktär.

Själv gillar jag att köra fruktiga afrikanska kaffen i "Kaffeknarkarspurtan".
 

mts

Well-known member
... och jag gillar brasilianska bönor för kakao-tonerna, men något du kan undvika är italienska robustafyllda espressoblends... burr!
 

leitzler

Well-known member
Jag gillar Estate Coffee Kianjokoma.

Tipsa gärna om bönor som blir bra med rätt varmt vatten också om ni har några erfarenheter, jag föredrar kaffet rätt varmt och de få sorter jag testat än så länge har blivit bäst lite svalare.
 

martink78

Well-known member
Malningsgrad beror på hur du väljer att brygga, det är det fina med aeropressen tycker jag. Man kan välja allt från väldigt finmalet och kort tid till väldigt grovmalet och lång tid (som i en presskanna).
Jag gjorde så att jag började med det som rekommenderades av tillverkaren, men det beror lite på vad du brukar gilla för kaffen.
Gillar du press så kan man lika gärna börja i andra änden och mala för press och brygga 4 min (med upp&nedvända metoden). Sedan kan du hålla på att labba i all oändlighet med malning, temperatur och bryggtider.
 

dan nilsson

Well-known member
Hittills har jag provat Löfbergs Lila !! (värmlänning i botten) och blev posttivt överraskad, hittade en ren, frisk smak som jag aldrig har förknippat med löfbergs förut. I morgonkoppen med mjölk, hittade jag knäck....eller nåt liknande iallafall..
 

peephole

Well-known member
Provat Koppis "Finca Elida Natural" tre gånger nu, 22g och 75c de två första gångerna, blev ganska syrligt men gott :) körde med 85c idag och tyckte det blev helt klart mycket godare, inte lika syrligt och väldigt fylligt!
 

dan nilsson

Well-known member
Jag har i helgen testat; Da Matteo´s El Borbollon El Salvador och, Åre´s Cafe Alejandra, cup of exellence. Blev inte så imponerad av någon, gott men inte mera...Jag har kört finmalet, 20g ca uppochner med 2 dl vatten ungefär,,tips mottages gärna

//Dan
 

Ciclista

Well-known member
Testa gärna olika temperaturer. Man kan få ett grymt resultat på en viss temperatur men mycket sämre vid så lite som 5 graders skillnad gentemot den. När jag kör finmalet låter jag det dra ganska kort, testa även grovmalet och låt det dra längre!
 

dan nilsson

Well-known member
Testa gärna olika temperaturer. Man kan få ett grymt resultat på en viss temperatur men mycket sämre vid så lite som 5 graders skillnad gentemot den. När jag kör finmalet låter jag det dra ganska kort, testa även grovmalet och låt det dra längre!

får väl köpa en termometer oxå då....
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,678
Inlägg
155,794
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp