svartvest
Well-known member
När jag var liten minns jag hur min morfar drack på fat. Detta verkar vara en tradition som dött ut. Satt idag med en kopp kaffe i solen, och hällde ut det i fatet. Faktum är att det vart väldigt gott. Visst vår sol men varför är upplevelsen annorlunda?
1. Stor yta, detta gör att kaffet svalnar fort, det går dricka snabbare och alla flyktiga smakämnen finns kvar.
2. Doften av kaffe, det är som en andningsmask att sitta och ha en fat i ansiketet.(tidig cupping)
Varför har vi övergett detta sätt att dricka inte fint???
Tänk när alla rostade och malde sitt kaffe...vilken kultur!!
Smakar en espresso bättre på fat? Sveriges bidrag till den internationella kaffe kulturen kanske.
1. Stor yta, detta gör att kaffet svalnar fort, det går dricka snabbare och alla flyktiga smakämnen finns kvar.
2. Doften av kaffe, det är som en andningsmask att sitta och ha en fat i ansiketet.(tidig cupping)
Varför har vi övergett detta sätt att dricka inte fint???
Tänk när alla rostade och malde sitt kaffe...vilken kultur!!
Smakar en espresso bättre på fat? Sveriges bidrag till den internationella kaffe kulturen kanske.