Kaffe i Paris

HE

Well-known member
Har äran att åka till Paris några dagar. Då kommer ju tanken till en att det borde ju finnas något kaffe som man bör köpa med sig hem. Eller är det så att det man får tag på i Paris hittar man även i Sverige.

En trevlig espressobar känns nästan dumt att fråga om, stor stad och många espressobarer.
 

Mathias

Well-known member
Du ska väl givetvis höra med Mathias om han har nån kvarn eller maskin till salu! :D

Inget definitivt till salu vad gäller kaffekvarnar men en Santos pepparkvarn kanske kan vara något? Eller en oanvänd Technivorm Moccaserver?

Jag tror att ostronen kommer från bohuslän:)
Njae, ett så egotrippat folk som det franska importerar inte om det finns egenproduktion. Har inte testat men hört flera hävda att det svenska ska vara bättre.

Mitt råd till HE är att undvika i stort sett allt kaffe som serveras i Frankrike. I Paris rekommenderar jag:

Espresso E Ristretto
67, rue de Charenton
75012 Paris

Rätt bra espresso för att vara Frankrike. Trevligt folk som driver detta nyöppnade ställe varav en pratar engelska om du har behov av det. Passar det bjuder jag gärna på en kopp där! Det har goda pajer också och härligt kladdiga brownies....

"La cafeotheque" är också värt ett besök om tid finns: http://www.lacafeotheque.com/

Rostade bönor, hmmm, ja det skall väl vara Brûlerie de Montmartre, 66, Rue Damrémont.
 

Jay

Well-known member
Alto Café är tydligen där man ska vara... har en kamrat som jobbat där under sin tid i Paris (det är han som gör latte art i filmen), och han rekommenderar det starkt!
 

HE

Well-known member
Nu var det ju några veckor sedan vi var i Paris, men här kommer ändå beviset på att det blev ett besök på Alto café.
Det blev 1 kg av deras kaffe. Hittade varken rostningsdatum eller bäst före. Luskade reda på senaste leveransen, enligt dem. Smakade bra men har inte hunnit bilda mig en absolut uppfattning ännu.

Däremot kan denna kopp med varm, tjock, mörk choklad rekommenderas!
När den var uppäten lovade jag mig att det nog aldrig, iallafall inte de närmsta månaderna, skulle äta den igen. Rätt mastig! Två dagar senare var suget tillbaka:)
 

Bilagor

  • IMG_1108.jpg
    IMG_1108.jpg
    63.1 KB · Visningar: 27
  • IMG_1109.jpg
    IMG_1109.jpg
    69.6 KB · Visningar: 24
  • IMG_1120.jpg
    IMG_1120.jpg
    60.6 KB · Visningar: 33

Gholam

Well-known member
Jag drack en sån där chockladkopp i en fransk cafeteria i NewYork (parallellgatan till 5th Avenue, nära Metz; hade porttelefon!? och låg en trappa upp). Jag lyckades inte ta mig igenom hela koppen och kunde inte se chocklad på några dagar men de första skedarna var gudomliga!
 

robbowan

Well-known member
Jag vet att man/vi återigen kommer in på diskussionen "kaffe för kaffets skulle eller kaffet som en del av helheten" men jag måste säga att jag gillar att glida in på nåt hål i väggen till frukost, välja någon lustifik bröd/påläggskombo och ta en au lait i Paris.

Kaffet kanske inte alltid är det bästa men tillsammans med mackorna/bakelserna och ställets känsla kan det glida ned mycket bra.
 

HE

Well-known member
Ja, det kände vi med. Att vara själva utan barn och bara gå, gå och gå. Besöka någon butik, in på ett matställe, äta, dricka och sedan ut igen. Det tillhör vardagen och kan därmed kännas som livet på en pinne.:)
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,679
Inlägg
155,796
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp