plind
Well-known member
Inhandlat en dylik av nyfikenhet och bryggt en första kopp på ljusrostade Etiopiska bönor.
20g kaffe och 320g vatten uppdelade på 2 pours.
Först 160g vatten på kaffet med öppen ventil i 45s, sedan stängd ventil och 160g vatten.
Efter 2min. öppna ventilen och låt rinna igenom. Sammanlagd bryggtid runt 3.30.
Smakade ungefär som jag väntade mig. Som en blandning av pourover V60 och frenchpress.
Lite mer "kropp" än en traditionell V-60 och lite fruktigare o friskare än en renodlad Frenchpress. Kul!
20g kaffe och 320g vatten uppdelade på 2 pours.
Först 160g vatten på kaffet med öppen ventil i 45s, sedan stängd ventil och 160g vatten.
Efter 2min. öppna ventilen och låt rinna igenom. Sammanlagd bryggtid runt 3.30.
Smakade ungefär som jag väntade mig. Som en blandning av pourover V60 och frenchpress.
Lite mer "kropp" än en traditionell V-60 och lite fruktigare o friskare än en renodlad Frenchpress. Kul!