Köp Mattias WBC-kaffe!

Molarin

Well-known member
matteblend.gif


Måndagen den 30 mars rostas det kaffe som Mattias Björklund kommer att använda i World Barista Championship i Atlanta 14-16 april.

I år släpps kaffet till försäljning för att stödja vår deltagande trupp i WBC. Kaffet är ett samarbete av ett flertal av de Svenska microrosterierna samt två andra lite större rosterier och består av 50% Brasiliansk Daterra Reserve och 50% Etiopisk Biloya.

250 g av detta utmärkta kaffe kostar 100 kr varav 40 kr går till Mattias team.

Mer info (snart) på www.scae.se

Lycka till, Mattias!
 

josef

Well-known member
40:- ska det väl stå... Smart grej! om alla 300kg säljs blir det 48 papp minus skatter till projektet.
 

Ola

Member
Sweden United Roasters

matteblend.gif


Måndagen den 30 mars rostas det kaffe som Mattias Björklund kommer att använda i World Barista Championship i Atlanta 14-16 april.

I år släpps kaffet till försäljning för att stödja vår deltagande trupp i WBC. Kaffet är ett samarbete av ett flertal av de Svenska microrosterierna och består av 50% Brasiliansk Daterra Reserve och 50% Etiopisk Biloya.

250 g av detta utmärkta kaffe kostar 100 kr varav 40 kr går till Mattias team.

Mer info (snart) på www.scae.se

Lycka till, Mattias!


Det är kul att du skriver "de svenska microrosterierna". Tillhör Zoégas och Löfbergs också den kategorin.

Ola...
 

Molarin

Well-known member
Ser du vad klockan var när jag skrev om detta? Jaja... Har ändrat nu iallafall...

Så... Hur sjutton får man tag i kaffet?!? Och hur ser samarbetet ut? Vem rostar, J&N?
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Tack Jemo för tipset. Kollade där i fredags, men då fanns det inte för beställning. Har precis beställt två påsar (och kastade med två påsar Idido också). Ska bli sjukt spännande att smaka!

Hoppas bara att jag får någon ordning på mig själv vad det gäller maskinerna... :blush:

//Stefan (som så ser fram emot att få hem och få prova WBC-kaffet)
 

Marv

Well-known member
Det ligger en påse i posten och väntar på att jag kommer tillbaka från skidåkning, skall bli spännade att prova. Har ni några tips på hur den skall dras ?
 

MrBean

Well-known member
Fick en batch rostad 1/4....
Doften när man öppnar påsen är, förförisk! Lite friskt bärigt, som en puff från Skogsbär
Att köra dessa bönor i kvarnen gjorde doften outhärdlig!
Första extraaktionen, stolpe ut...lite kall antagligen, andra satt som en fläskläpp! tigermarmorering, riklig creema...
Smaken:
En stor rund kropp, först färskt frisk sedan kom bären och jag tyckte det avslutades med lite chokladtoner.
Bland det bästa jag druckit på länge!
Rekommenderas varmt!
(gör en tråd under spec. bönor..)
 

FabianP

Well-known member
Vansinnigt trevligt kaffe! Drack den både som espressino/cortado och brygg på Te och Kaffehuset i Malmö idag, jag var glad hela eftermiddagen!

/Fabian
 

doppio

Well-known member
Ja dofterna som spred sig under malning var helt magnifika. De gånger andra bönor gett mig en sån berusning är lätt räknade.
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,778
Medlemmar
19,370
Senaste medlemmen
Gurkanshörn
Topp