majkeloak
Well-known member
Nyss hemkommen från två månaders utlandstjänst, och traktamente på ingående, känns det som det är dags att utföra den stora uppgraderingen.
Jag har slitigt med en "ärvd" C3 Café Italia, förbättrad med bortborrad Crema enhancer, Stundom halvnöjd med resultatet men ofta inte.
Lyckligtvis inträffade inte uppgraderingen medan siktet var lågt ställt, utan krutet är fortfarande sparat till nu när siktet är på E-61 och dyl. En spännande tid, som för alla med uppgraderingkänslor, många spaltmeter har lästs.
Efter mina stunder med C3:an med litet termoblock och nästan ingen kontroll över temperaturen, är jag mycket lockad av temperaturkontrollen och den förhållandevis enkla repeterbarheten av den samma på Brewtusen.
Jag har egentligen inget emot att försöka lära mig hanteverket med att bemästra temperaturkontroll med HX, men varför inte underlätta ännu en parameter? Eventuella fördelar med HX, tex den "temperaturpuckel" som lär gå att kontrollera till fullo för en mycket erfaren barista... -SÅ erfaren lär jag nog inte bli med tanke på den fritid jag har över med ett icke-baristarelaterat-kontorsjobb på fel sida stan...
För att delvis citera en annan på forumet "den tilltalar mig endast ur ett nördperspektiv", i mitt fall känns det som det perspektivet väger lite tyngre jämfört med vanliga E61-HX-modeller med Toppkvalitet-i-varje-del, lite-snyggare, Historiskt ???, standard-alla-har-HX, mfl argument.
Skall jag bli den tredje på forumet? KaffeGalningen har ju en, ytterligare en tror jag har nämnt i förbigående att denne har en Brewt. Vissa andra har den på "listan"
Finns det då något att tveka om?
Nja. Sambon verkar vara med på noterna
Jag har väl någon fråga till Kaffegalningen eller någon annan ägare. Jag är nyfiken på ytterligare några yttermått. I specarna finns ju storleken max b-h-d, men jag har en blandning av överskåp och inte överskåp över min hörna, är lite fundersam hur den passar.
Hur stor är koppvärmaren, eller egentligen hur djup är maskinen om man räknar bort spillbrickan. KG har du lust att mäta?
Sedan är det ju det där med skummingen.
Jag som kommer från en maskin med rätt svag ånga, och således gått om tid, känner kanske inte att tok-flås är det enklaste att börja med, lite mer gott om tid skulle nog vara att föredra, fast det går väl att lära sig med tok-flå me.
Återigen: KG-jag misstänker att du inte kommit något längre med dina försök med adaptrar och munstycken med färre/mindre hål, eller?
Ahh, förväntansfulla tider... Dimman börjar lätta. Börjar ångan ta slut?...Nej, ett mål är nära!
/Mikael
Jag har slitigt med en "ärvd" C3 Café Italia, förbättrad med bortborrad Crema enhancer, Stundom halvnöjd med resultatet men ofta inte.
Lyckligtvis inträffade inte uppgraderingen medan siktet var lågt ställt, utan krutet är fortfarande sparat till nu när siktet är på E-61 och dyl. En spännande tid, som för alla med uppgraderingkänslor, många spaltmeter har lästs.
Efter mina stunder med C3:an med litet termoblock och nästan ingen kontroll över temperaturen, är jag mycket lockad av temperaturkontrollen och den förhållandevis enkla repeterbarheten av den samma på Brewtusen.
Jag har egentligen inget emot att försöka lära mig hanteverket med att bemästra temperaturkontroll med HX, men varför inte underlätta ännu en parameter? Eventuella fördelar med HX, tex den "temperaturpuckel" som lär gå att kontrollera till fullo för en mycket erfaren barista... -SÅ erfaren lär jag nog inte bli med tanke på den fritid jag har över med ett icke-baristarelaterat-kontorsjobb på fel sida stan...
För att delvis citera en annan på forumet "den tilltalar mig endast ur ett nördperspektiv", i mitt fall känns det som det perspektivet väger lite tyngre jämfört med vanliga E61-HX-modeller med Toppkvalitet-i-varje-del, lite-snyggare, Historiskt ???, standard-alla-har-HX, mfl argument.
Skall jag bli den tredje på forumet? KaffeGalningen har ju en, ytterligare en tror jag har nämnt i förbigående att denne har en Brewt. Vissa andra har den på "listan"
Finns det då något att tveka om?
Nja. Sambon verkar vara med på noterna
Jag har väl någon fråga till Kaffegalningen eller någon annan ägare. Jag är nyfiken på ytterligare några yttermått. I specarna finns ju storleken max b-h-d, men jag har en blandning av överskåp och inte överskåp över min hörna, är lite fundersam hur den passar.
Hur stor är koppvärmaren, eller egentligen hur djup är maskinen om man räknar bort spillbrickan. KG har du lust att mäta?
Sedan är det ju det där med skummingen.
Jag som kommer från en maskin med rätt svag ånga, och således gått om tid, känner kanske inte att tok-flås är det enklaste att börja med, lite mer gott om tid skulle nog vara att föredra, fast det går väl att lära sig med tok-flå me.
Återigen: KG-jag misstänker att du inte kommit något längre med dina försök med adaptrar och munstycken med färre/mindre hål, eller?
Ahh, förväntansfulla tider... Dimman börjar lätta. Börjar ångan ta slut?...Nej, ett mål är nära!
/Mikael