En evig fråga, som jag trots en del tid på forumet inte lyckats hitta något vettig svar på (många alternativa diskussioner dock).
Enkel bakgrundsfakta: Har en Rancilio Silvia v.3 samt Rocky-kvarn (doserless). Ibland, med betoning på ibland, så lyckas man få till den där himmelska espresson. Men däremellan är det lite upp och ner... ofta helt ok (typ basal café-nivå) och ibland får man hälla bort det omgående. Har respekt för hantverket och både tränat och "pluggat", och erkänner även att hantverket är en stor del av charmen... MEN... jag börjar bli lite less på att resultatet är så pass ojämnt. Samt att det är drygt att värma Silvian till att skumma mjölk osv.
Så nu till den verkliga frågan... finns det maskiner som är betydligt stabilare vad gäller resultatet? Har ju fått för mig att Silvian är lite "lynnig" och märker ju att den svävar ganska så rejält i temperatur osv (trots att jag försöker vara så konsekvent det går vad gäller temperatursurftning). Finns det någon kompakt, och gärna snygg, maskin som kan hjälpa en klant som mig på traven? Kanske med exaktare termostat, dubbla kokare osv osv. Och har ni då något tips på maskiner för detta ändamål? Sedan kommer man ju alltid till frågan om kvarnen också, där en timerstyrd kvarn kanske också skulle hjälpa till på traven om man inte orkar väga kaffet varje gång. Men det får bli en senare fråga, om det inte är så att ni alla är överens om att "det ju är det viktigaste av allt" osv...
Har även en känsla av att prislappen kan tendera att sticka iväg, så finns det kanske beggade exemplar som ni kan rekommendera så är det ju plus i kanten! Tack på förhand för hjälpen!
Enkel bakgrundsfakta: Har en Rancilio Silvia v.3 samt Rocky-kvarn (doserless). Ibland, med betoning på ibland, så lyckas man få till den där himmelska espresson. Men däremellan är det lite upp och ner... ofta helt ok (typ basal café-nivå) och ibland får man hälla bort det omgående. Har respekt för hantverket och både tränat och "pluggat", och erkänner även att hantverket är en stor del av charmen... MEN... jag börjar bli lite less på att resultatet är så pass ojämnt. Samt att det är drygt att värma Silvian till att skumma mjölk osv.
Så nu till den verkliga frågan... finns det maskiner som är betydligt stabilare vad gäller resultatet? Har ju fått för mig att Silvian är lite "lynnig" och märker ju att den svävar ganska så rejält i temperatur osv (trots att jag försöker vara så konsekvent det går vad gäller temperatursurftning). Finns det någon kompakt, och gärna snygg, maskin som kan hjälpa en klant som mig på traven? Kanske med exaktare termostat, dubbla kokare osv osv. Och har ni då något tips på maskiner för detta ändamål? Sedan kommer man ju alltid till frågan om kvarnen också, där en timerstyrd kvarn kanske också skulle hjälpa till på traven om man inte orkar väga kaffet varje gång. Men det får bli en senare fråga, om det inte är så att ni alla är överens om att "det ju är det viktigaste av allt" osv...
Har även en känsla av att prislappen kan tendera att sticka iväg, så finns det kanske beggade exemplar som ni kan rekommendera så är det ju plus i kanten! Tack på förhand för hjälpen!