Håller med om att olika rostningsförfarande kan ge olika egenskaper. Köper också att fukthalten förändras över tid och att det kan påverka extraktionen. Undrar ändå ifall det finns någon parameter vid själva malandet som påverkas av bönans ålder(fukthalt?).
Ifall så är fallet så vore det intressant att veta ifall en bättre kvarn kan hantera äldre bönor med ett bättre resultat? Inte för att det är ett självändamål att ha gamla bönor, men skulle en bra kvarn bättre kunna hantera olika sorters bönor bättre ifall det nu finns erkänt "svårmalda" bönor?
Inte meningen att kapa tråden, men det kanske finns en gemensam nämnare mellan gamla bönor och svårextraherade bönor. Om de nu finns. Jag har i varje fall svårare att lyckas med vissa bönor.
Ifall så är fallet så vore det intressant att veta ifall en bättre kvarn kan hantera äldre bönor med ett bättre resultat? Inte för att det är ett självändamål att ha gamla bönor, men skulle en bra kvarn bättre kunna hantera olika sorters bönor bättre ifall det nu finns erkänt "svårmalda" bönor?
Inte meningen att kapa tråden, men det kanske finns en gemensam nämnare mellan gamla bönor och svårextraherade bönor. Om de nu finns. Jag har i varje fall svårare att lyckas med vissa bönor.