Hur klarar ni kaffet på jobbet

Spider

Well-known member
Fick en handpresso från min tjej, rätt så gott kaffe. På jobbet trodde de att jag har börjat åka cykel (den ser ju som en snyggare cykelpump)
 

Agathorn

Well-known member
Jag köpte en Nespresso Citiz igår och passade på att utnyttja 400 kr pay back rabatten innan det var för sent. Riktigt stilig är den i lite retro look, köpte den vita/creme färgade för att spä på retro looken ännu mera.
Provade en ristresso som faktiskt var helt ok! Mer espresso än ristresso till smaken men god ändå! Sedan en lungo smak och då tryckte jag på dubbelespresso knappen och det blev typ lite över en dl lungo. Riktigt varm och klart godare kaffe än ur automaten kan jag lova! Ska bli riktigt kul att ta med den till jobbet!
 

puttec

Well-known member
Jag har funderingar på att skaffa en lite presskanna o så ta med mig bönor som jag maler på morgonen! Om det inte ger önskat resultat så blir det nog en nespresso. Jag har varit hemma från jobbet i 6 månader och hade glömt hur illa det smakade med automatkaffe.
 

johey

Well-known member
Idag nystes det fram ett förslag om att vi ska göra oss av med HX:en och ersätta med en stor Jura-automat. Händer det skaffar jag en La Pavoni och har på mitt skrivbord.
 

mts

Well-known member
var inte helt glädjande att komma tillbaks till kontoret efter sex veckor med gott kaffe. Nu blir det aeropress i väskan och liten vattenkokare på kontoret :)
 

AJ

Well-known member
Har bytt ut aeropressen mot en liten presskanna. Kvarnen funkar fortfarande fast den är gjord för 110v/60Hz. Men den varvar ur ordentligt :).
 

Mikael-J

Well-known member
Kaffet på jobbet är inget o hurra för, så jag drog ihop lite folk o köpte in en Gaggia Classic samt en Braun för bryggkaffe. Börnor köper jag in lite av varje o maler hemma. Gaggian är bra eftersom den blir varm fort. Nu kör vi Mauro De Luxe från BaristaCamp09-batchen med bönor. Inte utan att man längtar till nästa BaristaCamp :).
 

Lazzaron

Member
Vi har någon tråkig automatkaffe som de allra flesta på jobbet nöjer sig med. Själv införskaffade jag mig en Handpresso Wild för ca 1½ år sedan som sedan dess använts flitigt (om jag inte kilar ner till Cigarren på lunchen). Visst är det många som gör sig lustiga över den, men det struntar jag totalt i. Har sett att några av kollegorna börjat ta med presskannor för att slippa automaten.

Eftersom jag sitter i öppet kontorslandskap är det inte aktuellt att ha någon större maskin ståendes vid skrivbordet (på skrivbordet skulle den inte få plats, fyra bildskärmar ser till att ta upp det mesta), men om det blir flytt till eget rum vartefter kan det mycket väl bli en Nespresso eller liknande.

Nu är jag iofs föräldraledig, så det blir det Gaggian hemma, men jag är sugen på en Handpresso DomePod (eller konverteringskit) tills det är dags att återvända. Har dock inte fått något svar från återförsäljarna huruvida sådana kit kommer att säljas eller inte.
 

rosena

Member
Jag har en rätt diger erfarenhet av usla jobbkaffen genom de olika arbetsplatser som jag passerat på hitils men jag kan bittern erkänna att sämst hitils är den nuvarande arbetsplatsen som kör med en rejält misslyckad kombination av jobmeal-automater och en riktigt hemsk löfbergs lila proffesional. När jag kom tillbaka efter semestern förra året med smaklökar som tillvant sig de undera drycker jag kan prestera hemma med min silvia/rocky/Mauro kombo så tog det bara ett par dagar att beställa min nuvarande airopress som jag glatt pressar fram goda kaffen med fortfarande.

Man får utså många kommentarer om bröstpumpar och annat men jag slipper å andra sidan utså den vemjeliga dryck som alla andra bäljar i sig så det är ett billigt pris i sammanhanget.

Jag skulle vilja ha en Handpresso som alternativ också och jag tror nog att en sådan kommer införskaffas under hösten om jag känner mig själv rätt.
 

MrNoOne

Well-known member
Här finns en dubbel "café bryggare" (Bravilor Bonamat) som laddas med Zoegas skånerost. Det smakar som allt annat "bryggkaffe", det går ner men inte mer. Hemma så är de sista nespressokapslarna på väg att konsumeras. Att dra med denna maskinen till jobb när jag införskaffat en ny manskin hemma kanske är en idé. Det smakar inte heller jättelyckat men det slår kaffet på jobb.

Idag köpes kaffe varje morgon på väg till jobb, men att pynta 35 spänn varje morgon gör att man skulle ta tag i saken. Handpresson tanken har slagit mig med, men, kostnad och smak på den mot nespresso vet jag inte. Har för lite erfarenhet av smaken av pods....
 
Viktigt meddelande från Selecta:
"Nu är Latten och Cappucinon fått nytt recept!"

Inte för att jag dricker någon av dom, men jag kan inte tänka mig att dom är särskilt goda.
Själv åker jag upp till våning 8 för att för att hämta kaffe ur en Selecta-maskin av typen som mal bönorna på beställning.
Innan dom fanns hade vi liknande Kaffeknappen-maskiner.
Kommer inte ihåg vad dom brukar hälla för bönor i, men på Kaffeknappen tiden var det nån Arvid Nordquist-variant och ibland Löfbergs Lila.
Kaffet är drickbart, och det är absolut inte värt att gå till "bistron" och betala för kaffe.

Det är i alla fall inte äckligt (som kaffet i dom vanliga Selecta-maskinerna som finns på samma våningsplan som jag sitter), och istället blir det ännu roligare när man kommer hem och får njuta av riktigt kaffe :)
 

cammli

Member
min chef är så snål, vi får inga kaffe på jobbet pga han inte dricka kaffe, hans favorit uttryck är; drick vatten, det är mer nyttigare,. jävla apa
 

ljungberg

Member
Jag tycker sådana här diskussioner är rätt roliga. Vissa gnäller när dom får Löfbergs lila i automaterna på arbetet. Men man kan gå ut och köpa en latte eller vanlig kaffe på ett café där samma Löfbergs lila används :-D

Allt beror på hur man ställer in maskinerna samt vilka rostningar och märke man använder på kaffet. Har själv jobbet med kaffeautomater i många år nu och kan bara säga att automaterna idag är riktigt bra. Använder man rätt pulvermjölk så kan man få riktigt goda lattes och cappuccinos.

Många automater idag kör t ex 1 varmvattenberedare. Ställer man tempen för hög skär sig mjölken och även chokladen när den blands ner i kaffet. Bianchi är ett av dom få märken inom vendingmaskiner som man kan få med dubbelboiler. Då kan man styra bönkaffet på ett gradantal medans instantprodukterna kan få ett annat gradantal.

Har själv plockat hem en Franke Flair (samma som Jura Impressa X9) som många kontor har runtom i Sverige. Och jag är väl inte så himla imponerad av den. Högt överpris och en kvalié som inte motsvarar det höga priset. När jag jämför denna med min gamla (solis Palazzo) så kan jag inte direkt märka någon smakskillnad mellan dom två. Är nästan så att man kan göra kaffet mer finmalet i Solisen som kostar 1/4 av Franken.
 

S-fors

Well-known member
Jag är nog lite skadad för visst älskar jag gott kaffe men jag kan nog dricka det mesta, visst är det kanske inte så att smaklökarna hoppar av glädje men det lugnar behovet lite iaf.

Sen beror det ju på vad man jobbar med, som hantverkare är det svårt att ställa för höga krav. Åker jag förbi grossisten så är det bättre med något varmt svart än inget alls, speciellt nu när jag varit ute konstant och tinat upp frusna vattenledningar i -20 grader....

Men jag tycker att det är lite av glädjen med att få komma hem och få göra sig en riktigt god kopp, jag äter inte grillad oxfile med rödvinssås och färskpotatis i matlådan varje dag heller, jag ta det som det är och är det för illa så avstår jag.
 

Åssita

New member
När ni söker en kaffeleverantör till kontor. Se till att de kan fokusera på smak. Rengöring och bönor är naturligtvis viktigt, MEN... det är bra om det finns personer på företaget som kan ställa in smaken på maskinen också! Jag vet det finns företag som är bra på det här.
 

Forumstatistik

Trådar
14,674
Inlägg
155,767
Medlemmar
19,368
Senaste medlemmen
Manglund
Topp