johey
Well-known member
Jag gissar att det finns massor av varianter på cappuccino. En tumregel jag har hört är att det ska vara 1/3 espresso, 1/3 mjölk och 1/3 skum. Här uppstår en del frågetecken.
Gör man vanligen en cappuccino på en dubbel espresso? De koppar jag har köpt är så stora så att om jag gör på en singel och fortfarande ska anamma ekvationen med tredjedelarna, blir koppen knappt halvfull med cappuccino. Beställer man en cappuccino på ett hak så är koppen full, så vitt jag vill minnas.
Vad menas det med 1/3 mjölk och 1/3 skum? Ska man bara skumma lite av mjölken, eller syftar man på att skummad mjölk är uppblandad med ickeskummad?
Skiljer sig tekniken man använder för att skumma mjölk till cappuccino från att skumma mjölk till caffè latte?
Gör man vanligen en cappuccino på en dubbel espresso? De koppar jag har köpt är så stora så att om jag gör på en singel och fortfarande ska anamma ekvationen med tredjedelarna, blir koppen knappt halvfull med cappuccino. Beställer man en cappuccino på ett hak så är koppen full, så vitt jag vill minnas.
Vad menas det med 1/3 mjölk och 1/3 skum? Ska man bara skumma lite av mjölken, eller syftar man på att skummad mjölk är uppblandad med ickeskummad?
Skiljer sig tekniken man använder för att skumma mjölk till cappuccino från att skumma mjölk till caffè latte?