Hur flusha Gaggia Classic?

holcar

Well-known member
Vilken metod rekommenderar ni vid flushning av Gaggia Classic? När jag precis köpt min maskin, för ca. 2.5 år sedan, så började jag spontant att flusha innan varje bryggning men mest av kafferestsskäl. Att temperaturfluktuationer skulle kunna påverka bryggresultatet hade jag inte en tanke på. Då...

Min avsikt var att mäta temperaturen på det vatten som Classicen presteradr både flushat med vissa förutbestämda tidsintervall och helt oflushad men det visade sig att min stektermometer inte riktigt, ehe, var kompetent nog för att uföra uppgiften. Det får helt enkelt bli inköp av bättre termometer innan jag kan utföra dessa tester litet noggrannare själv. Jag utgår dock från att det finns någon här som redan gjort just denna sorts tester av denna bryggare och vore tacksam för resultat och analyser!

Den metod som jag för närvarande använder vid flushandet är att jag under malning och tampning flushar ca 6-8 cl och försöker anpassa tajmingen så att bryggarens "klar"-lampa precis börjar lysa innan jag drar igång bryggningen. Vad har ni för synpunkter på detta förfarande? Tips? Åsikter?
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,722
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp