Sundance_joel
New member
Jag har ganska nyligen blivit intresserad av att göra espresso så jag är en amatör på området.
Jag har skaffat en Gaggia Evolution och gjort ganska många försök att få till den perfekta espresson. Jag portionerar 7 g nymalet kaffe (har använt sorterna Bella, Isola och La Bomba) och tampar. När sedan espresson börjar rinna från pipmunstycket blir det inga fina tunna strålar. Kaffet nästan "bubblar" ut. Det droppar och det kommer ut små luftbubblor. Creman blir oftast väldigt tunn med en svart fläck i.
Själv tycker jag att espresson ändå har en god smak, men jag är som sagt inget proffs. Självkart vill jag ändå kunna åstadkomma en fin crema. jag har testat att mala kaffet mer eller mindre fint och tampat olika hårt, men ändå inte nått det resultat jag vill ha.
Vad gör jag för fel? Vore tacksam för lite tips...
Jag har skaffat en Gaggia Evolution och gjort ganska många försök att få till den perfekta espresson. Jag portionerar 7 g nymalet kaffe (har använt sorterna Bella, Isola och La Bomba) och tampar. När sedan espresson börjar rinna från pipmunstycket blir det inga fina tunna strålar. Kaffet nästan "bubblar" ut. Det droppar och det kommer ut små luftbubblor. Creman blir oftast väldigt tunn med en svart fläck i.
Själv tycker jag att espresson ändå har en god smak, men jag är som sagt inget proffs. Självkart vill jag ändå kunna åstadkomma en fin crema. jag har testat att mala kaffet mer eller mindre fint och tampat olika hårt, men ändå inte nått det resultat jag vill ha.
Vad gör jag för fel? Vore tacksam för lite tips...