rotlas
Well-known member
Den senaste rostningen i ugn misslyckades helt. Resultatet var så hårda bönor att min Dualit trodde att det var sten och började hacka. När jag tuggade dom var dom klart hårdare än några referensbönor från zoega (espressoblandning). Jag sätter det i samband med att mina bönor ser torra och spruckna ut och inte så vackra som köpebönor ser ut. Dualiten lyckades dock till slut mala färdigt dom (grövsta inställningen) men smaken var alldeles för svag (9g /1,25dl) och färgen var väldigt ljus.
Bönor: Yirgacheffe. Åre tror jag.
Temperatur: 225 grader säger ugnen. Förvärmd.
Tid: 9 min 30 sek.
Som jag tolkar det är då första cracken färdig men jag hör spridda krack.
Färg: typ mellanrost
Jag rör om 1ggr i minutet (har jag antecknat men det är möjligt att det var 1 ggr varannan minut).
1 vecka gamla förvarade i en barilla pestoburk.
Någon som har liknande erfarenheter? Vad gör jag för fel?
Bönor: Yirgacheffe. Åre tror jag.
Temperatur: 225 grader säger ugnen. Förvärmd.
Tid: 9 min 30 sek.
Som jag tolkar det är då första cracken färdig men jag hör spridda krack.
Färg: typ mellanrost
Jag rör om 1ggr i minutet (har jag antecknat men det är möjligt att det var 1 ggr varannan minut).
1 vecka gamla förvarade i en barilla pestoburk.
Någon som har liknande erfarenheter? Vad gör jag för fel?