FabianP
Well-known member
Jag anser mig vara en bra hemmabarista. Det är ganska få ställen där jag verkligen blir nöjd med kaffet, många gånger avstår jag hellre från kaffet, just pga detta. Besöket hos barista Stenqvist förra veckan är däremot fullt ut min melodi, och där kommer vi in på frågeställningen. (Det fanns en, det långa introt till trots )
Det är då jag börjar undra om jag är en så bra hemmabarista egentligen. Trycket i shotsen är, när Dan och hans gelikar står bakom spakarna, avsevärt bättre, smakerna är mycket tydligare, och fler. Är det min teknik som brister, och mer träning som gäller, eller är det helt enkelt så att några (många) tiotusen hit eller dit fixar biffen?
Det är framförallt "trycket" i smakerna, inte att det smakar illa eller något sånt. Jag är förövrigt kluven om det är bäst/sämst om det är min teknik som brister, kontra utrustningen. Självförtroende är dock billigare att styra upp...
Hoppas ni förstår vad jag fiskar efter. Erfarenheter, funderingar och tankar angående ämnet? Och vad säger ni som har en betydligt vassare maskinpark hemma?
/Fabian
PS.Det är möjligt att ämnet varit uppe tidigare, men hittade inget med några snabba sökningar. DS.
Det är då jag börjar undra om jag är en så bra hemmabarista egentligen. Trycket i shotsen är, när Dan och hans gelikar står bakom spakarna, avsevärt bättre, smakerna är mycket tydligare, och fler. Är det min teknik som brister, och mer träning som gäller, eller är det helt enkelt så att några (många) tiotusen hit eller dit fixar biffen?
Det är framförallt "trycket" i smakerna, inte att det smakar illa eller något sånt. Jag är förövrigt kluven om det är bäst/sämst om det är min teknik som brister, kontra utrustningen. Självförtroende är dock billigare att styra upp...
Hoppas ni förstår vad jag fiskar efter. Erfarenheter, funderingar och tankar angående ämnet? Och vad säger ni som har en betydligt vassare maskinpark hemma?
/Fabian
PS.Det är möjligt att ämnet varit uppe tidigare, men hittade inget med några snabba sökningar. DS.