Hela bönor till press?

Vsvr2

New member
Rosterier som använder samma bönor för brygg och espresso ligger ofta åt det ljusrostade hållet för bägge. En del lägger sig mellan istället och kallar sin rostning för 'omni'.

Egentligen går det att använda ljus filter-rost till espresso också, men det ställer högre krav på utrustning. I slutändan är det en smakfråga, men det kanske är bra att prova lite olika rosterier i början?
Tack för svaret, lite samma tankar - köpte en Flair espresso så tror inte det blir bra med ljusa bönor i början, bättre börja med mellanrost. Blir nog beställa och testa lite olika bönor.
 

Jonken

Well-known member
Är det en Flair Classic? Den fungerar faktiskt ganska bra till ljusrost tack vare den relativt grova malningsgraden (både extra fint och extra grovt är fungerande strategier för att få upp extraktion, där ljusrost annars tenderar att vara knepigare)
 

Vsvr2

New member
Är det en Flair Classic? Den fungerar faktiskt ganska bra till ljusrost tack vare den relativt grova malningsgraden (både extra fint och extra grovt är fungerande strategier för att få upp extraktion, där ljusrost annars tenderar att vara knepigare)
Pro 2 - inväntar fortfarande våg. Jag tror det blir bra men förstod ljusrost kräver högre temperatur, mellan/mörkrostade bönor är lite mer "förlåtande" och tror man behöver det som nybörjare :)

Har försökt göra en espresso, först 3e malningen blev "rätt" (kör handkvarn, 1zpresso) men fick inte till vätskemängden - först för lite, sedan tog jag ut lite mer och då blev det för "svagt".
 

Forumstatistik

Trådar
14,667
Inlägg
155,721
Medlemmar
19,364
Senaste medlemmen
Knivmackan
Topp