doppio
Well-known member
i morgon är det dags för mig att öppna påsen med Haugaard Espresso Shiraz som jag köpte häromdagen. rostad den 27:e aug!!!
förra månaden testade jag hans Yirgacheffe.
är det ngn out there som kan i ord beskriva vad de tycker skillnaderna är mellan hans olika kaffe/blandningar?
varför heter den Shiraz? har det att göra med vinsorten? eller är det bara ett namn?
tackar!
a
Jopp,
"Tankarna sattes igång över ett glas shiraz från australien en höst kväll.
Vad är det här, jag dricker?
I en diskussion med en kompis hade vi tidigare pratat om likheten mellan bra vin och bra kaffe och att den enda skillnaden i smak brukar vara alkohol i vin och bitterhet i kaffe.
Men det här.. påminnde mig starkt om nåt jag druckt för inte så länge sen. Nånting som var mörkt rött kraftigt och sött, svagt syrligt-mer vinös frukt och nästan bottenlöst generös munfyllighet. Hela tiden på gränsen, men aldrig bitter.
Det var inte så. Jag hade inte druckit det. Utan 3 kaffe tillsammans med mycket jobb blev det jag letade efter..
Nu när jag sex månader efter, tar jag fram ett glas, och brygger sakta den ena espresson efter den andra på LaMarzoccon till 1,5cl på 30sek, aromerna översvämmar rummet och den ena kaffen är grymmare än den andra tänker jag – vad är det här, jag dricker?"
http://haugaardcoffee.blogspot.com/2007/04/shiraz-som-espresso.html