hälla droppkaffe, hur gör man?

jjalvemo

Active member
Fick ett par riktigt goda koppar bryggkaffe på lilla kafferosteriet i samband med min malmö-visit förra veckan. Jag blev riktigt inspirerad så jag köpte mig ett guldfilter och en påse av deras indonesie (dolok sanggul). Jag har ingen bryggare så jag tänkte hälla varmvatten direkt i filtret.

Men hur gör man!? :unsure:
Finns det någon bra guide? Jag har ett vagt minne av att jag sett en guide eller någon som experimenterat med olika hälltekniker här, men jag kan inte hitta något.

det är många frågetäcken för mig som bara tillverkar espresso annars:
* Vilken temperatur skall man sikta på?
* hur hittar jag en bra malningsgrad
* hur mycket skall man dosera
* Hällteknik, droppa i lite hela tiden eller hälla i omgångar. man kanske bara kan skruva lite på varmvattenkranen på espressomaskinen för att hitta ett bra dropp.
 

jjalvemo

Active member
Hittade följande guide:
http://www.stumptowncoffee.com/guides/5#
Kaffet blev rätt gott, men jag tror att det finns utrymme för förbättringar. Fler tips välkomnas
Får ta och experimentera lite med malningsgraden som jag höftade till.
Nedkylningstiden från att vattnet kokar tåls nog att justera också, jag siktade på espressotempratur runt 93 grader
 

Forumstatistik

Trådar
14,692
Inlägg
155,833
Medlemmar
19,378
Senaste medlemmen
Esraa
Topp