jjalvemo
Active member
Fick ett par riktigt goda koppar bryggkaffe på lilla kafferosteriet i samband med min malmö-visit förra veckan. Jag blev riktigt inspirerad så jag köpte mig ett guldfilter och en påse av deras indonesie (dolok sanggul). Jag har ingen bryggare så jag tänkte hälla varmvatten direkt i filtret.
Men hur gör man!?
Finns det någon bra guide? Jag har ett vagt minne av att jag sett en guide eller någon som experimenterat med olika hälltekniker här, men jag kan inte hitta något.
det är många frågetäcken för mig som bara tillverkar espresso annars:
* Vilken temperatur skall man sikta på?
* hur hittar jag en bra malningsgrad
* hur mycket skall man dosera
* Hällteknik, droppa i lite hela tiden eller hälla i omgångar. man kanske bara kan skruva lite på varmvattenkranen på espressomaskinen för att hitta ett bra dropp.
Men hur gör man!?
Finns det någon bra guide? Jag har ett vagt minne av att jag sett en guide eller någon som experimenterat med olika hälltekniker här, men jag kan inte hitta något.
det är många frågetäcken för mig som bara tillverkar espresso annars:
* Vilken temperatur skall man sikta på?
* hur hittar jag en bra malningsgrad
* hur mycket skall man dosera
* Hällteknik, droppa i lite hela tiden eller hälla i omgångar. man kanske bara kan skruva lite på varmvattenkranen på espressomaskinen för att hitta ett bra dropp.