Geten har rostat!!

Lassekongo

www.gokaffe.se
Du skrev att Juncaliton var för syrlig, antagligen har den rostats för lite som Zix säger. MEN, gör detta test, överdosera rejält och tampa kraftigt så att du får en extraktionstid på bortåt 45 s utan att det blondar. Mängden ska bara vara en par cl.
Smakade det fruktigt, fylligt och gott och inte alls syrligt (lite svagt syrligt i bakgrunden är ok dock)?

Så gör jag mina espressos idag. Bryter rostningarna under första cracken och drar espresson låååångsamt. Mycket bättre än mer rostade bönor och normal extraktionstid. Som sagt prova, men jag tror att du ska ta Juncaliton lite längre i rostningen dock.
 

goat

Well-known member
Du skrev att Juncaliton var för syrlig, antagligen har den rostats för lite som Zix säger. MEN, gör detta test, överdosera rejält och tampa kraftigt så att du får en extraktionstid på bortåt 45 s utan att det blondar. Mängden ska bara vara en par cl.
Smakade det fruktigt, fylligt och gott och inte alls syrligt (lite svagt syrligt i bakgrunden är ok dock)?

Så gör jag mina espressos idag. Bryter rostningarna under första cracken och drar espresson låååångsamt. Mycket bättre än mer rostade bönor och normal extraktionstid. Som sagt prova, men jag tror att du ska ta Juncaliton lite längre i rostningen dock.

Ska absolut testa! Har bara problemet att det bara rinner ur en spout när det blir för hårt tampat eller för mycket kaffe, är rädd att det inte kommer rinna alls om jag kör din variant men jag ska givetvis prova!
För övrigt när det gäller rostningen så är jag inne några sekunder efter andra crack och det tar mellan 16-18 minuter på 225 grader broende lite på böna.
Kanske ska skruva ner till 210 grader och köra längre och mörkare?
 

Lassekongo

www.gokaffe.se
I mina öron låter det som en mycket lämplig rostningstid. Jag har under alla år utom from i år rostat på bra precis exakt så som du beskriver. Det funkar!

Men åter igen, och ja jag är tjatig, rosta lite mindre och dra extraheringen längre när du gör espresso, det är "the shit" verkligen! Det är det jag gjort som nytt i år...
 

goat

Well-known member
Ska testa "the shit" :D

Har letat lite info om rostningskurvor men antar att jag söker fel på nåt vis.
Några tips där?


goat
 

goat

Well-known member
Uppdatering på bryggningsfronten.

Gjorde nyss denna blandning:
50% Brasilianskt Santos
25% Colombianskt Excelso
25% Dominikanskt Republikanskt Juncalito

Cred. Emil

Fyllde på rejält i filtret och extraherade ca 2 cl i ca 45 s.
Av detta blev det sedermera cappu.

Väldigt stor skillnad på smaken från igår! Det händer verkligen saker från dag till dag!

Väldigt lätt att bli hooked på detta med hemmarostning, det är ju så grymt spännande och intressant!

goat
 

Senaste inläggen

Forumstatistik

Trådar
14,668
Inlägg
155,725
Medlemmar
19,365
Senaste medlemmen
tomeem
Topp