Gammal Zoega skånerost-drinkare

s.izeman

Active member
Har nu både kvarn och espressomaskin. Gillar Zoegas mörka, manliga fyllighet. Jag har nu fått höra att finsmakare menar att ljusare rostningar behåller fler och mer smaker, något jag aldrigt kunnat tro. Vanligt bryggkaffe tillfredsställer inte mig om det inte är mörkt och starkt. (Som Zoegas med några fler). Nå, jag smakade ett Karls kaffe, mörkt och härligt, som hade fantastisk fyllighet och en mycket intressant eftersmak. Till frågan: kära entusiaster, tipsa mig om hur jag bör tänka vid malning och vilka bönor kan vara intressanta. Ska jag stanna kvar hos Zoegas eller finns andra aktörer på marknaden som förtjänar en ärlig chans? Tilläggas bör att jag brukar köra igenom ungefär dubbla mängden vatten, jämfört med espresso för att få till en sorts Americanovariant. Gillar stora muggar kaffe och bor i Sandviken
 

Coffea-Arvensis

Well-known member
Tex här kan du hittta Massa sorter,
kolla typ Waxholms Bomber, Dellerhagens Fat Espresso, Da Matteo 1993 Klassisk Espresso
Osv, finns massa sorter som är kilometer före zoegas och kahls, det gäller bara att våga ta steget.
Lycka till. :)
 

s.izeman

Active member
Tack grabbar! Kom gärna med fler tips som kan förgylla vardagen. Köpte den bruna Musetti på Willys, malde halvfint och njuter just nu av både crema, fyllighet och eftersmak.
 

s.izeman

Active member
Jag dricker mest stora koppar. Gillar Espresso med behöver ett par dubbla i så fall. Jag märker att Zoegas Skåne i bryggmalet tillstånd, klarar överextrahering och blir fina Lungos, medan inte espressomalet kaffe typ Musettis brunpåse gör sig bäst som just espresso. Det här innebär att vill jag ha en stor kopp kaffe så går dubbelt så mycket kaffepulver ifall jag espressomaler kaffet. Americano, dvs att fylla på lika mycket hetvatten på en dubbel espresso var jag inte riktigt lyckats med än, får för blaskigt och "innehållslöst" kaffe. Ska till Gävle idag och se om jag kan hitta något finkaffe. Annars köper jag någon robustablandning av Kahls, vilket vid ett tidigare gav en härlig eftersmak, en upplevelse som gick att snutta på länge efter förtäringen.
 

Forumstatistik

Trådar
14,680
Inlägg
155,805
Medlemmar
19,374
Senaste medlemmen
samuel_k
Topp