Gaggia Baby Twin eller Rancilio Silvia

Large

Well-known member
Jag brukar köra ned slangarna i det förhöjda "krysset" som finns i botten på vattentanken. Tror det finns där för att hålla dom på plats så att de inte flyter omkring hursomhelst.
 

demo

Well-known member
tack så mkt för svaren, körde mina FÖRSTA espressos nångonsin.

Har aldrig gjort de förrut. körde min rocky på grad 10.

Tyckte de såg fint ut på den, och flusha lite innan jag började. Fick en mkt mkt lång extrations tid. Kan jag ha tampat för hårt? ja vill nog inte mala grövre iaf.

Jag tog i ganska reält när ja tampa. Pucken såg fast ut fast va en LITEN pöl med vatten kvar på ena sidan faktiskt. fast den kröp snabbt ner i pucken när jag drog ut den.

Sen märkte jag att flödet är inte lika mkt på båda sidorna av spouten.

creman var ganska liten fsat färgen var fin,

Hur låter de? och va ska ja göra för att förbättra?

kanske detta är fel tråd att fråga? menja börjar här iaf
 

kellogs

Well-known member
att det kommer olika ur de båda spouterna är inte ovanligt. Det finns t.o.m. en tråd om det här på forumet :D

För att förbättra dina shots rekommenderar jag att testa testa och åter testa...köp lite fulkaffe så blir det inte så dyrt :D
 

demo

Well-known member
att det kommer olika ur de båda spouterna är inte ovanligt. Det finns t.o.m. en tråd om det här på forumet :D

För att förbättra dina shots rekommenderar jag att testa testa och åter testa...köp lite fulkaffe så blir det inte så dyrt :D

aa får göra de, kör me la ezperanza me jag är fan jävligt nöjd med mina resultat för att vara mina första skott nånsin.

Vart finns den tråden om spouterna? Svårt att veta när de är 6cl om de rinner olika när man kör två enkla.
 

Mozzo

Member
Också ny ägare av en Silvia. Ägde en enklare Krups maskin innan i några år.

första intrycken var att mitt Zoega espresso kaffe smakade beskt, åkte ner och köpte J&N Isola och märkte en väldigt stor skillnad. Beställde sedan en Rocky kvarn och märkte en viss skillnad mot tidigare (hade en Bosch kvarn som malde hyfsat fint). Idag har jag monterat ett PID paket från Auber i USA, försökte tempsurfa maskinen under senaste veckan med vissa shots som var väldigt bra och andra som var sämre (dock stor skillnad mot Krups maskinen. Efter att ha kört med PIDen på 105 grader så blev det riktigt nice smak. Ska testköra den lite mer till helgen dock.
En sak jag märkte med Rocky kvarnen var att om jag malde finare än 10 på min skala som är lite finare än min tidigare kvarn så fick jag inte tampa för hårt för att jag skulle få en extraktion på 25 sekunder för en dubbelshot. Tyckte att 10 på skalan blev bäst smakmässigt. Riktigt kul med ny maskin och gott kaffe! Får tacka alla på forumet här för alla intressanta diskussioner, har lärt mig en del under senaste två veckorna. Riktigt feet skillnad mot mina tidigare espressoerfarenheter. Gott.
 

Mozzo

Member
Har nu testat J&N Bella, tycker Isola var trevligare. Bellan smakade mer bränt, Isolan var mer krämig med lite bitterhet/syrlighet. Försöker hitta en mjukare espresso, kanske någon har något tips? Funkar 5Estate bättre dvs mjukare? Funderar även på Åre Rock eller Pop.
 

kellogs

Well-known member
105° är lite högt, har du mätt temperaturen på bryggvattnet...men iofs smakar det gott så är det ju najs ;) :D
 

Mozzo

Member
105° är lite högt, har du mätt temperaturen på bryggvattnet...men iofs smakar det gott så är det ju najs ;) :D

Läste ett test någonstans att bryggvattnet höll kring 94 grader i brygghuset om man hade 105 grader inställt på kokaren. Med Isola smakade det bra på 105 grader. Bella från J&N har en mer "bränd" eller välrostad smak, ska testa lite kallare för att se om det påverkar smaken med lite kallare temperatur. Auber skrev i manualen att vissa personer på några forum föredrog att gå högre än 105, antar att man måste testa sig fram för att hitta rätt temp beroende på kaffesort.
 

Forumstatistik

Trådar
14,675
Inlägg
155,769
Medlemmar
19,369
Senaste medlemmen
MinKoppKaffe
Topp