Hej,
Jag är ny inom kaffebryggandet och har en hel del kanske korkade frågor för er mer insatta gällande min cappuccinomaskin. Vore iallafall tacksam för svar på så många av följande frågor som möjligt så att jag också kan bli mer insatt:
Jag är ny inom kaffebryggandet och har en hel del kanske korkade frågor för er mer insatta gällande min cappuccinomaskin. Vore iallafall tacksam för svar på så många av följande frågor som möjligt så att jag också kan bli mer insatt:
- Det står att första gången jag använder maskinen så skall minst en kopp vatten rinna ur systemet. Betyder det varje gång jag skall använda maskinen eller bara precis när jag köpte den?
- Det står att man skall använda ett mått per kopp. Vad händer om man använder 2 mått, blir det inte bara starkare då, eller är det dåligt för maskinen eller kaffet?
- Det står att man skall packa kaffet med stampen "lätt". Hur lätt då? Räcker det att man mest jämnar ut kaffet med stampen?
- När man brygger expressokaffet står det att man ställer tillbaka omkopplaren till mittläget för att stoppa flödet. Betyder det att det skall stoppa helt? När jag gör så fortsätter det att rinna, fast mer uttunnat. Betyder det att min maskin läcker?
- Det står att man skall använda filtrerat vatten. Vad händer om man inte gör det?
- Det står att för att göra cappuccino skall man först ånga mjölken och sedan brygga kaffet. Är det någon skillnad om man skulle göra tvärtom?
- Det står att för att rengöra den perforerade skivan i bryggruppen skall man då och då köra maskinen med vatten utan att filterhållaren är på plats. Vad menas med det? Skall jag sätta omkopplaren på kaffebryggning eller i ångläget? Behöver man ha skydd under om det sprutar eller vad händer?
- Det står inget om hur man gör om man vill göra 2 koppar samtidigt, är det ens möjligt?