treefinger
Well-known member
Grattis grattis till ett grymt köp. En E61-HX för 10k alltså? Det var prisvärt! Vad skiljer denna maskin mot t.ex. ECM Giotto, BFC Junior Plus etc..?
Grattis grattis till ett grymt köp. En E61-HX för 10k alltså? Det var prisvärt! Vad skiljer denna maskin mot t.ex. ECM Giotto, BFC Junior Plus etc..?
Kul, plind.... uppackningstrådarna är alltid skojiga att titta på.
Grattis grattis till ett grymt köp. En E61-HX för 10k alltså? Det var prisvärt! Vad skiljer denna maskin mot t.ex. ECM Giotto, BFC Junior Plus etc..?
Helt klart prisvärt. Vet inte om byggkvaliten skiljer något (?) men Giotton har ju om inte annat även sidor och bakstycke i rostfritt, ska man ha det på fjärilen så får man punga ut med några balobas till. Så har ju Giotto premium isolerade och ledade rör - hur är det med fjärilen där? Låter intressant med rotationspump och fastkoppling, det är väl nästa modd på min önskelista till Giotton
Bah, och jag som tänkte smälla till med en fin introduktion med uppackning och allt av min lilla Brewtus (vet att den ska komma välpaketerad)... nu kommer det att kännas som en kopia av den här tråden...
plind, din tjyv!
Ah! Du har en Silvia också. Coolt. Ska du ha båda kvar, eller ska Silvian åka till en fosterfamilj?
Läste att att HX maskiner ska flushas på varmvatten ur bryggruppen innan man gör sin shot för att få ner tempen lite.
Efter flushen(2-4 dl.) skulle man vänta 30-60 sek. innan bryggning.
Varför då undrar jag...??? Då blir den ju het igen.
jag tycker den här med bordeauxfärgade sidor är charmigare...
Kaffet blir jättebra men ångtrycket är lite klent så igår skruvade jag upp trycket lite så det nu pendlar mellan 1,15-1,30 bar.
Ångan blev märkbart bättre men kaffet lite för varmt tycker jag.
Läste att att HX maskiner ska flushas på varmvatten ur bryggruppen innan man gör sin shot för att få ner tempen lite.
Efter flushen(2-4 dl.) skulle man vänta 30-60 sek. innan bryggning.
Varför då undrar jag...??? Då blir den ju het igen.
Ska du inte hellre se om det finns en nivåpinne på kokaren du kan sänka ner lite längre så den producerar mer ånga än vatten i kokaren? Det gjorde jag och fick bättre ångtryck utan att behöva lida av för varmt kaffevatten.
Du får besök snart så tar vi det oralt
Urasakta stavning men de saknar en del bockstaver i Chamonix!!