Jonken
Well-known member
För några månader sedan skrev Scott Rao om något han kallar Filter 2.0 - att brygga riktigt bra filterkaffe med en espressomaskin. Han kompletterade nyligen med nya riktlinjer men har hävdat att man behöver en Decent för att de ska gå att brygga..
Den här videon gav mig hopp om att det var värt att prova med en Robot också:
Sagt och gjort. Fick bli två stansade Melitta-filter i botten som jag hade sen tidigare. Inte jätteroligt att stå och hålla i hävstängerna i 90 sekunder och det ospädda kaffet verkade inte så lovande - men som 1:14 smakade det fantastiskt
Påminner lite om aeropress där man bryggt ett koncentrat med extra mycket bönor och toppat upp till en hel kopp, bara renare och betydligt mer ekonomiskt. Frågan är om det inte skulle vara enklare att brygga med en Aeropress och en variant av den här tekniken:
..om man nu inte råkat ha en Decent
Roboten förvärmde jag ordentligt och fyllde med kokhett vatten, den långa bryggtiden verkade sänka temperaturen tillräckligt. I en Aeropress skulle man kanske behöva använda lite svalare vatten eftersom plast och gummi/silikon isolerar bättre.
Den här videon gav mig hopp om att det var värt att prova med en Robot också:
Sagt och gjort. Fick bli två stansade Melitta-filter i botten som jag hade sen tidigare. Inte jätteroligt att stå och hålla i hävstängerna i 90 sekunder och det ospädda kaffet verkade inte så lovande - men som 1:14 smakade det fantastiskt
Påminner lite om aeropress där man bryggt ett koncentrat med extra mycket bönor och toppat upp till en hel kopp, bara renare och betydligt mer ekonomiskt. Frågan är om det inte skulle vara enklare att brygga med en Aeropress och en variant av den här tekniken:
..om man nu inte råkat ha en Decent
Roboten förvärmde jag ordentligt och fyllde med kokhett vatten, den långa bryggtiden verkade sänka temperaturen tillräckligt. I en Aeropress skulle man kanske behöva använda lite svalare vatten eftersom plast och gummi/silikon isolerar bättre.