Hej. Har nyligen börjat rosta själv, och funnit en hel värld av möjligheter. Här i uppsala har jag förmånen att ha saluhallen nära till hands, med rikligt utbud av såväl rostade som råbönor. Jag har nu börjat rosta lite själv som fattig student, och funnit att det smakar fantastiskt ibland.
MEN, när jag rostar mina bönor tar det inte mer än 7-8 minuter innan de är färdiga, trots att jag bara rostar på 200grader. Vad jag läst i detta forumet verkar det vanligare med 220-240, och då skulle mina bönor inte klara längre än 3-4 minuter! Är min ugn trasig eller är det mina kunskaper som är "trasiga"?
Bönorna jag rostat är:
Brasilian Yellow Bourbon (single)
Old Brown Java (Single)
Malawi Geisha
Indisk Robusta
samt några blandningar:
Brasiliansk 50%
Malawi 25%
Old Java 25%
Men alla rostar ungefär lika snabbt...vad ska jag göra?
Mvh Axel!
MEN, när jag rostar mina bönor tar det inte mer än 7-8 minuter innan de är färdiga, trots att jag bara rostar på 200grader. Vad jag läst i detta forumet verkar det vanligare med 220-240, och då skulle mina bönor inte klara längre än 3-4 minuter! Är min ugn trasig eller är det mina kunskaper som är "trasiga"?
Bönorna jag rostat är:
Brasilian Yellow Bourbon (single)
Old Brown Java (Single)
Malawi Geisha
Indisk Robusta
samt några blandningar:
Brasiliansk 50%
Malawi 25%
Old Java 25%
Men alla rostar ungefär lika snabbt...vad ska jag göra?
Mvh Axel!