PF013
Well-known member
Ni är heeeeelt galna!
Hade du inte förstått det ännu? :lol:
Ni är heeeeelt galna!
Vi har mest varit inne på att väga bönorna innan malningen i stället. Man vill inte ha några halvmalda bönor kvar i malverket mellan skotten när man bara drar två eller tre skott om dan...
Att kaffet är jämnt distribuerat är mycket viktigare än att tampa med samma tryck. För att det skall vara någon som helst mening med att låta kvarnen automatiskt sköta tampning måste den först klara av att med perfekt resultat distribuera kaffet jämnt över korgen, vilket känns som ett ganska knepigt problem att lösa. Ingen disrespect till det kapabla Linköpingsfolket, men om ingen/få i branschen lyckats bygga en dräglig helautomat verkar det något orimligt att de skulle lyckas.Skall man inte passa på och låta "kvarnen" portionera kaffet rakt ner i portafiltret och tampa samtidigt. Gör man det skulle man ju kunna ställa in mängden kaffe man vill ha i portafiltret och också trycket man vill ha det tampat med.
...Man vill inte ha några halvmalda bönor kvar i malverket mellan skotten när man bara drar två eller tre skott om dan...
Martin, har du kollat in La Marzocco Swift?
PF013, du är min hjälte!
Att kaffet är jämnt distribuerat är mycket viktigare än att tampa med samma tryck. För att det skall vara någon som helst mening med att låta kvarnen automatiskt sköta tampning måste den först klara av att med perfekt resultat distribuera kaffet jämnt över korgen, vilket känns som ett ganska knepigt problem att lösa. Ingen disrespect till det kapabla Linköpingsfolket, men om ingen/få i branschen lyckats bygga en dräglig helautomat verkar det något orimligt att de skulle lyckas.
Sedan tror jag nog ärligt talat inte att särskilt många skulle vara intresserade av en sådan lösning. Det finns liksom anledningar till att vi inte redan kör helautomater, förutom bristande kvalitet så uppskattar många av oss själva hantverket.
...Vad kan man då göra för att fixa distributionen? Skaka om det så det skiktar sig vill man ju inte för då blir det ju en tvärtom distribution! Hur blandar man ut något med olika partikelstorlek så det blir jämnt fördelat - någon processingenjör från livsmedelsbranschen här på forumet som vet?
Måste det vara 220V, eller kan du leva med en blyack i ngt skåp?