AA
Skottjägare
Nu kommer jag låta lite gnällig men det har jag all rätt att göra
Jag väntar på att min migrän skall släppa, min bihåleinflammation som suttit i sedan 22:e skall ge vika, min smak skall komma tillbaks, min nya kvarn skall komma och att sambon skall släppa ut vår bebis som vi nu väntat på i 40 veckor och 6 dagar. Mycket väntan blir det.
Vad gör man då medans man väntar?
Givetvis sysselsätter man sig med kafferelaterat mek.
Jag kollar min maskins temperatur med jämna mellanrum och tänkte att det var dags för det idag igen. Inte för att den någonsin ändrats eller slått fel utan mest för att jag har lagt en "Mini-E" på prylarna som gör det möjligt.
Maskinen har stått oanvänd ett tag nu då mina smaklökar är bedövade så jag tänkte att jag startar upp henne och omsätter lite vatten i kokaren med hjälp av "lek". Jag startar upp henne och låter henne stå en timme med Scace2:an i gruppen och sen kör jag 4-5 testskott och kollar tempen. Alla testskotten låg nästan prick på inställd temp men då GS/3:an "bara" visar temp i 0.2C steg så när instrumentet visade 91.7C och maskinen 91.6C så bara måste man ju ändra offseten på maskinen 0.2C. Sagt och gjort och 4-5 nya skott med exakt samma resultat fast maskinen nu visade 91.8C när instrumentet visade 91.7C. Ingen nytta men jag klagade inte för jag slog ihjäl en timme.
När jag höll på att småmeka lite så tänkte jag att jag kanske skall justera ner pumptrycket. Av med sidan och ut i verkstan och hämta in verktyg. Fram med 2 fasta, 10 och 14, och slå på pumpen och justera ner från 9.0bar till 8.48bar (123PSI).
På med sidan igen och nu måste det testas med ett riktigt skott. Fram med bönor, oöppnad Night Driver rostad 18/12, och skulle hälla ner lite i halsen på kvarnen när jag ser massor av bönrester. Kvarnen måste rengöras. Ut med sladden, skruvar av skivorna och rengör dom med borste, rengör insidan med borste och tryckluft och avslutar med en dammsugning. Ner med bönorna i halsen och maler upp till dubbel i det nakna.
Startar pumpen och det droppar fram ca 30ml riktigt svartbrun crema! Läppjar glaset för att smaka detta förmodade fantastiska skott och mötas av en fantastisk munkänsla! Det känns (klyscha jag vet) som sirap jag dricker. Smaken? Noll och ingen. Anledning? Bihåleinflammation.
Har gör man ett skott som förmodligen hade gått till historien men som istället bara skall glömmas. Attans.
Efter skottet inser jag att kvällen skall ägnas åt mek och inte åt smak. Jag får en idé. Jag skall köra lite skott och mäta temp som jag in sin tur skall logga och skapa grafer på. Jag kör kör 6 skott på 40 sek som jag loggar. Jag tar loggern och går in till datorn och skall föra över mätningarna men nåt går snett. Jag råkar radera loggningarna innan jag fått över dom. Attans. Ledsen? Nä. Man skall ju ha nåt att hitta på i morrn med.
Jag biforar en bild på innanmätet på GS/3:an för dom som aldrig sett hur den ser ut invärtes.
Så mycket text om så lite. Ni som läst den har i alla fall fördrivit tiden en liten stund precis som jag gjort och det är jag i alla fall nöjd med.
Om nu bara bebisen hade behagat hoppa ut så man kan slappna av, bihåleinflammationen gett med sig så man får vara med på förlossningen, den där kvarnen komma så man kan få lite ordning på skotten, smaken komma tillbaks så jag kan smaka skillnaden i trycket och den dära h*lvetes migränen försvinna så man hade kunnat gå och lägga sig.....
Ha de´
/AA
Jag väntar på att min migrän skall släppa, min bihåleinflammation som suttit i sedan 22:e skall ge vika, min smak skall komma tillbaks, min nya kvarn skall komma och att sambon skall släppa ut vår bebis som vi nu väntat på i 40 veckor och 6 dagar. Mycket väntan blir det.
Vad gör man då medans man väntar?
Givetvis sysselsätter man sig med kafferelaterat mek.
Jag kollar min maskins temperatur med jämna mellanrum och tänkte att det var dags för det idag igen. Inte för att den någonsin ändrats eller slått fel utan mest för att jag har lagt en "Mini-E" på prylarna som gör det möjligt.
Maskinen har stått oanvänd ett tag nu då mina smaklökar är bedövade så jag tänkte att jag startar upp henne och omsätter lite vatten i kokaren med hjälp av "lek". Jag startar upp henne och låter henne stå en timme med Scace2:an i gruppen och sen kör jag 4-5 testskott och kollar tempen. Alla testskotten låg nästan prick på inställd temp men då GS/3:an "bara" visar temp i 0.2C steg så när instrumentet visade 91.7C och maskinen 91.6C så bara måste man ju ändra offseten på maskinen 0.2C. Sagt och gjort och 4-5 nya skott med exakt samma resultat fast maskinen nu visade 91.8C när instrumentet visade 91.7C. Ingen nytta men jag klagade inte för jag slog ihjäl en timme.
När jag höll på att småmeka lite så tänkte jag att jag kanske skall justera ner pumptrycket. Av med sidan och ut i verkstan och hämta in verktyg. Fram med 2 fasta, 10 och 14, och slå på pumpen och justera ner från 9.0bar till 8.48bar (123PSI).
På med sidan igen och nu måste det testas med ett riktigt skott. Fram med bönor, oöppnad Night Driver rostad 18/12, och skulle hälla ner lite i halsen på kvarnen när jag ser massor av bönrester. Kvarnen måste rengöras. Ut med sladden, skruvar av skivorna och rengör dom med borste, rengör insidan med borste och tryckluft och avslutar med en dammsugning. Ner med bönorna i halsen och maler upp till dubbel i det nakna.
Startar pumpen och det droppar fram ca 30ml riktigt svartbrun crema! Läppjar glaset för att smaka detta förmodade fantastiska skott och mötas av en fantastisk munkänsla! Det känns (klyscha jag vet) som sirap jag dricker. Smaken? Noll och ingen. Anledning? Bihåleinflammation.
Har gör man ett skott som förmodligen hade gått till historien men som istället bara skall glömmas. Attans.
Efter skottet inser jag att kvällen skall ägnas åt mek och inte åt smak. Jag får en idé. Jag skall köra lite skott och mäta temp som jag in sin tur skall logga och skapa grafer på. Jag kör kör 6 skott på 40 sek som jag loggar. Jag tar loggern och går in till datorn och skall föra över mätningarna men nåt går snett. Jag råkar radera loggningarna innan jag fått över dom. Attans. Ledsen? Nä. Man skall ju ha nåt att hitta på i morrn med.
Jag biforar en bild på innanmätet på GS/3:an för dom som aldrig sett hur den ser ut invärtes.
Så mycket text om så lite. Ni som läst den har i alla fall fördrivit tiden en liten stund precis som jag gjort och det är jag i alla fall nöjd med.
Om nu bara bebisen hade behagat hoppa ut så man kan slappna av, bihåleinflammationen gett med sig så man får vara med på förlossningen, den där kvarnen komma så man kan få lite ordning på skotten, smaken komma tillbaks så jag kan smaka skillnaden i trycket och den dära h*lvetes migränen försvinna så man hade kunnat gå och lägga sig.....
Ha de´
/AA