Nej det har i princip inget med maskinen att göra utan är helt beroende på kaffet. Blandningar av den klassiska/italienska skolan (oftast med en del robusta) brukar vara avsedda att doseras 7 g singel/14 g dubbel medan den nya skolans fruktiga ljusrostade kaffen oftast kräver en högre dosering för att få fram de smaker som rostmästaren siktat på.Verkar som jag hela tiden stöter på olika siffror här, är detta för att olika maskiner rekommenderas laddas med olika många gram kaffe?
Och när man väll är ute och frågar efter tips, det är dags för att införskaffa en bra caffe latte kopp, kanske något tipps där också?
Tack för tipset, deras koppar föll mig i smaken men kan endast hitta med en grön logga på sidan när jag letar webbitiker
Var fick du tag i dem helt utan tryck?
Är fortfarande på jakt efter koppar också, fastnat för Johan & Nyström utan logga, men verkar inte kunna hitta dem någonstans, bara med deras logga på, ingen som råkar veta vart man ska leta?
Tänkte säga något om kvarnen också. Jag har tidigare haft en Mazzer super jolly med doseringshus, och varit mycket nöjd. I höstas köpte jag en begagnad quamar m80e på ebay.de. Kom inte överens med den riktigt och la ut den på försäljning här på forumet. Under tiden den fanns ute, började jag jobba med den igen och vande mig mer och mer. Tänkte behållt den men sen fick jag napp och då sålde jag den. Kunde dock inte släppa den riktigt ur tankarna. Det fanns en del fördelar som kvarnen hade framför min mazzer. Det slutade med att jag köpte en ny och sålde min mazzer. Kvarnen maler riktigt bra, den är snygg, det blir inte statiskt kaffe överallt. Kaffet spills inte runt lika mycket som med min mazzer. Den är lätt att programmera och maler en dubbel på knappt 10 sekunder. Sa jag att den är prisvärd? Malskivorna är lika stora som i en mazzer mini e (-1 mm). Det är lika kraftig motor och hastigheten på motorn är densamma. Sen har jag läst en del negativt om mazzer sista tiden. Med tanke på priset blir man irriterad. Därför är jag väldigt nöjd med min icke strulande quamar. Enda nackdelen är att det är bökigt att göra rent "utkastarhålet" från kvarnhuset ut till tratten. Det måste göras efter ca 1-2 kg kaffe malts. Då måste man skruva bort fingerskyddet i tratten. Ett moment som totalt tar ca 5 min. Har du fler frågor ang maskin eller kvarn är du välkommen att ställa dem! Henrik