Har lite problem med att få till schysst crema på mina espressos med min nya Gaggia Baby. Gissar väl att det beror på att min kvarn inte är tillräcklig, då jag har en lågbudget krups-kvarn. Fungerade i och för sig bra med min gamla maskin, betydligt billigare än Gaggian, vilket är märkligt i sig, men i alla fall.
Får som sagt inte till det riktigt, men så läste jag lite om min nya maskin, och då stod det att man kunde köpa till en slags "perfect crema device" vilken skulle tillåta att man använde grövre malt kaffe. Stämmer detta? Nån som har erfarenhet av en sån här? Värt att prova? För-/ nackdelar?
Eller går problemet lösa på nåt annat sätt? Helst med befintlig kvarn då tjejen inte är riktigt lika sugen på att spendera pengar på kaffeprylar... Hur kommer det sig att kvarnen funkade bättre med vad kag antar var en sämre maskin? Teorier? Svar...?
Mvh
Magnus
Får som sagt inte till det riktigt, men så läste jag lite om min nya maskin, och då stod det att man kunde köpa till en slags "perfect crema device" vilken skulle tillåta att man använde grövre malt kaffe. Stämmer detta? Nån som har erfarenhet av en sån här? Värt att prova? För-/ nackdelar?
Eller går problemet lösa på nåt annat sätt? Helst med befintlig kvarn då tjejen inte är riktigt lika sugen på att spendera pengar på kaffeprylar... Hur kommer det sig att kvarnen funkade bättre med vad kag antar var en sämre maskin? Teorier? Svar...?
Mvh
Magnus