Brölar
Well-known member
gah! känns ju som att alla andra kvarnar man kikar på hamnar i skymundan för k3an, varierar priserna beroende på vilken färg man väljer?
Alla kostar lika utom den kromade som kostar ca 50 Euro extra
gah! känns ju som att alla andra kvarnar man kikar på hamnar i skymundan för k3an, varierar priserna beroende på vilken färg man väljer?
Samma sak här, mailade uppgifterna.Eftersom de inte har ngn webshop i egentlig mening så kan man inte fylla i kreditkortsuppgifter på nätet utan man får maila uppgifterna till dem. Alternativt går det bra att göra en banköverföring. Själv så mailade jag mina uppgifter.
När beställde du din kvarn? Hur lång tid tog leveransen?Damn va stor och tung den är! Jag vågar knappt tänka på hur en K6 skulle se ut i mitt lilleputt kök!
Hur fungerar det förresten med stoppskruv på K3:an manualen är ju inte det mest begripliga jag har sett. Och hur var era kvarnar inställda när ni fick dom levererade?
Det här är ju onekligen intressant. Jag skall själv köpa både kaffemaskin och kvarn. Fram tills nu så är det Mazzer Mini som gäller men om K3an är likvärdig Mazzern kan jag mycket väl köpa den istället om man nu får den fr 2,5k. Hur är den i kvaliten på det malda kaffet jämfört med Mazzern? Har läst i tråden att det bildas en del klumpar (newbee som jag nu är så är väl klumpar inte så bra) Så enkelt, vilken kvarn av de två maler bäst?
//Matte
Mazzer Mini Electronic maler nog, med sina 64 mm's malskivor snäppet bättre (gissar jag), men kostar också flera snäpp mer än K3.
Gör mammas kvarn verkligen SÅ stora klumpar? hmy: Det som kommer ut ur min Rocky ser mer ut som bilden till höger. Nu har jag inte testat massor av kaffe, utan bara testmalt lite till espresso samt malt en del till brygg.
Vad gäller ljudet har jag inte mycket att gå efter - bara testkörningar i butik. Jag tycker dock inte att Rockyn är så värst högljudd...
//Stefan
Ja det ær tyværr likadana klumpar som på bilden. Malningen ær før Espresso och ær instællt på 0 på skalan på Rockyn. Grøvre ger ingen crema och rinner før snabbt genom.
Klumpar brukar vara ett tecken på väldigt fin malning av kaffet. Vissa kaffen klumpar tidigare än andra men så fint brukar jag aldrig behöva mala för att få en vanlig espresso. Om kvarnen fungerar som den skall så är kaffet antingen för gammalt eller av andra skäl väldigt kinkigt att arbeta med. Kanske mamma har extrem torr luft i bostaden ? Har ni provat andra kaffesorter ?
Kan ju sæga att jag inte behøvde skruva især och pilla på nån stoppskruv på min Compak K3 nær den kom från fabrik, utan det var bara att tuta och køra...
Jag fick förresten ganska stora klumpar från K3 i början men har nu förstått att jag malde på tok för fint. Funkade för moka men ströp stackars Silvia så hon inte lyckades klämma fram en droppe. Nu ser mitt kaffe ut som i den högra bilden.