Tänkte först passa på att tacka alla kunniga människor här på forumet som gjort att jag öht kan prestera drickbara shots! Tipsen här har varit guld värda!
Sen till saken:
Tycker numera att jag får till riktigt god espresso, men har fortfarande problem med vad jag gissar är channeling. I början är mussvansarna hyfsat "perfekta" men sen bär det iväg en del. Har verkligen ansträngt mig att packa jämnt och fint, ändra malningsgrad hit och dit, tampningstekniker och alla andra tips man hittat på forumet. (Ja, jag har använt sökfunktionen! )
Så, någon annan som haft samma dilemma och som kommit på något nytt djungeltrick?
Som sagt så smakar shotsen riktigt bra numera, bättre än det mesta man smakat tidigare, men man vill ju gärna utvecklas
Här är en film som exempel: (Creman ser ljusare ut på filmen än vad den var)
http://www.youtube.com/watch?v=gFABe1kycXI
Så anledningen att jag postar en ny tråd istället för i den befintliga om ett liknande problem är helt enkelt för att också passa på att fråga om det är channeling som är problemet.
Sen till saken:
Tycker numera att jag får till riktigt god espresso, men har fortfarande problem med vad jag gissar är channeling. I början är mussvansarna hyfsat "perfekta" men sen bär det iväg en del. Har verkligen ansträngt mig att packa jämnt och fint, ändra malningsgrad hit och dit, tampningstekniker och alla andra tips man hittat på forumet. (Ja, jag har använt sökfunktionen! )
Så, någon annan som haft samma dilemma och som kommit på något nytt djungeltrick?
Som sagt så smakar shotsen riktigt bra numera, bättre än det mesta man smakat tidigare, men man vill ju gärna utvecklas
Här är en film som exempel: (Creman ser ljusare ut på filmen än vad den var)
http://www.youtube.com/watch?v=gFABe1kycXI
Så anledningen att jag postar en ny tråd istället för i den befintliga om ett liknande problem är helt enkelt för att också passa på att fråga om det är channeling som är problemet.