Sök i forumet efter DCs skummningsguide så får du lite skumma tips.
exakt, efter skiktning. det tog jag för skälvklart, ligger som grund för de flesta på forumet men kanske inte för alla nya. om norge, man utgår från någon std och lär sig ju ändå därifrån. jag är nog mer trött på alla stor/liten/mellan-val. enkel/dubbel kanske är bättre ord. Men eftersom normalkonsumenten á la waynes/ehouse är van vid stor/liten/xl/mellan så blir det lätt "stor på enkel" etc, alltså mkt missförstånd med det. jag har hellre en storlek på latte och kör någon std, säg 32 cl glas och dubbel esp, men sen får gäst väl säga om han/hon vill ha svagare/starkare om det krävs. Kanske så du menade?Inget snack om 1/3 mjölk och 1/3 skum. Skummet och mjölken är samma och skiktar sig själv efter några minuter. blir så trött på dessa recept.
Kanske så du menade?
helst av allt önskar jag latten försvann, but that's not gonna happen tror jag. alla specialare och amerikaniserade påhitt. chailatte på soya to go, extra varm. Önskar ingen någonsin kom det. Men smaken är ju individuell.
mjölken eller varm choklad? Eller båda? chokladen behåller jag gärna, men INTE som krydda på cappun. Däremot försvinner ju cappun om vi förstör vänskapen mellan kaffe och mjölk. Cappun behåller jag gärna, men de extrema mjölkdryckerna som man kan sippa på i timmar ser jag gärna förintade. Btw, vi serverar sällan kaffet i gästkvarnen med mjölk. Vissa kaffen är strikt nej till detta, medans andra faktiskt fungerar med mjölk, då cappu. Inte latte, no way. Ska jag servera exklusiva upplevelserika kaffen så är det rent.Ja, det är så jag jobbar nu.
Mjölken kom till kaffen likt jävulen kom ner och gjorde espresson svartsjuk på den varma chokladen.
Kan vi inte utrota den då?
ser man till riktlinjerna som brukar läggas ut så är förhållandet ung. samma. Cappu brukar enligt många riktlinjer sägas vara 15-18cl med enkel shot, och latte 30-35cl dubbel shot. Men det stora fakta att en cappu normalt har mer luft inblandat i mjölken procentuellt gör att cappun bör smaka mindre mjölk och ha en krämigare konsistens. Många ställen har däremot gärna 40+cl glas till sina latte.
Bra då har vi rett ut de.:lol:
när v ändå pratar om skillnader som igentligen bara är mer eller mindre mjölk.
Vad är då skillnaden mellan en caffe americano och en lungo?
Mer eller mindre vatten eller?
Americano = espresso som man späder med vatten.
Lungo = Lång espresso / Espresso som man kör till den mängd man skall ha
vart jobbar du sophie? gusto?