Bryta creman (eller "Latte Art" för nybörjare)

Stefan Böna

Mr Microtext
Här kommer det ett litet klipp på när jag tappert försöker mig på att hälla latte-art. Det är så här det ser ut numera... :(

Denna hällning är inte riktigt som jag brukar göra, men nära på. Resultatet blir dock alltid detsamma. Varför är min fråga... Vad hände med de rosettas jag faktiskt fick till för ett par veckor sedan? Vart tog det kunnandet vägen? Hiiiiilfe, bitte...

[youtube]8eTjuqN4BW0[/youtube]

//Stefan (som inte kan hälla latte-art nu längre och som kanske drömt alltihop)
 

josef

Well-known member
ser nästan ut att vara för tunn mjölk? testa att hälla från högre höjd i början så att inte all crema åker med ner, och häll lite i cirklar eller nåt, sen i slutet när du målar arten, gå riktigt nära.
 

treefinger

Well-known member
för tunn mjölk, som josef säger. Däremot skulle jag, om jag tog över din hällning, valt att hälla närmare för att snabbare kunna börja färga kaffet. Just nu rinner det ju bara rakt igenom, pga att mjölken är för tunn och för att du häller från för hög höjd.
 

Axel

Well-known member
Jag hade gjort som treefinger säger. Få upp skummet på mjölken först. Börja eventuellt hälla från lite högre höjd och gå ner till koppen när du vill få upp skummet. Ska försöka lira in en film så kan du se hur jag gör åtminstonde.
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Skrev i bloggen att jag skulle testa att skumma mjölken tjockare i morgon, men jag kunde inte hålla mig. Körde en laddning ganska nyss och ytsurfade nästan hela tiden. Mjölken blev tjockare och vips:

ISbIyoSkG.jpg


OK, inga helt fantastiska skapelser och inget som skulle godkännas av lupoos hänsynslösa son till domare... :D Däremot så är dessa milsvida ifrån den ljusbruna ytan jag presterade tidigare.

Kanske behöver jag inte ytsurfa riktigt så länge som jag gjorde denna gång, men längre än tidigare är ju helt uppenbart!

Tack Axel, tree och josef for pointing out the obvious!

//Stefan (som nu innerligt hoppas att den senaste tidens helvete är historia)
 

Stefan Böna

Mr Microtext
Väcker denna gamla tråd till liv igen med en liten fundering. Jag har nämligen en teori om detta med att hälla latte-art-hjärtan...

Läs mer om denna teori här och kom med tankar, tillrättavisanden och idéer!

//Stefan (som har kommit en bra bit på väg mot latte-art-kunnande jämfört med bilderna ovan)
 

Forumstatistik

Trådar
14,677
Inlägg
155,781
Medlemmar
19,371
Senaste medlemmen
Intäkt
Topp