Hej!
Jag har en isomac giada med en prof inox kvarn. Det är mitt första kaffekit och jag labbar friskt hemma för att få de där himmelska dropparna. Köpte senast mokaflor (80/20 och 60/40) från kaffegrossisten, och jag är inte nöjd med resultatet! Kaffet får en tydlig besk eftersmak trots att extraktionstiden och trycket ligger inom föreskrivna gränser. Har bara testat med kahls espressokaffe innan, och det blev hyggligt. Är det någon som kan tipsa om ett bra kaffe till min maskin? Om någon har en prof inox kvarn så vore jag EVIGT tacksam om jag kunde få en rekommendation på malningsgraden också.
En annan fråga om giada; Eftersom brygghuset har en stor sexkantig mutter så känns det som att pucken går sönder om man har för mycket kaffe..kan man fixa detta genom att ha i lite mindre kaffe och ha finare malningsgrad?
Är det "dåligt" om kaffet droppar från filterhållaren när man gör espresso, ska det rinna i en tunn stråle om man har lyckats med packning osv?
Tack för en grymt bra forum!
/David från Lund.
Jag har en isomac giada med en prof inox kvarn. Det är mitt första kaffekit och jag labbar friskt hemma för att få de där himmelska dropparna. Köpte senast mokaflor (80/20 och 60/40) från kaffegrossisten, och jag är inte nöjd med resultatet! Kaffet får en tydlig besk eftersmak trots att extraktionstiden och trycket ligger inom föreskrivna gränser. Har bara testat med kahls espressokaffe innan, och det blev hyggligt. Är det någon som kan tipsa om ett bra kaffe till min maskin? Om någon har en prof inox kvarn så vore jag EVIGT tacksam om jag kunde få en rekommendation på malningsgraden också.
En annan fråga om giada; Eftersom brygghuset har en stor sexkantig mutter så känns det som att pucken går sönder om man har för mycket kaffe..kan man fixa detta genom att ha i lite mindre kaffe och ha finare malningsgrad?
Är det "dåligt" om kaffet droppar från filterhållaren när man gör espresso, ska det rinna i en tunn stråle om man har lyckats med packning osv?
Tack för en grymt bra forum!
/David från Lund.