Jonny Friberg
Well-known member
Vår kaffebar öppnade för drygt ett år sedan och eftert en hel del diskussioner kom vi fram till att även erbjuda bryggkaffe. Problemet är att för många gäster har inte detta kaffe något värde, d.v.s. kopparna är bottenlösa och fylls på hela tiden och efter sista påtåren brukar man lämna kopparna halvfulla. Även om det har köpts en caffè latte eller capuccino så fylls koppen på igen, och igen, och igen, med blaskigt bryggkaffe. Jag har full respekt för att detta är vad gästen vill ha, men i alla andra detaljer på stället så har vi styrt verksamheten ganska hårt.
Visserligen är vårt bryggkaffe av bästa sort, men ändå -- det är som att gå in på en bättre restaurang och bara köpa potatismos, helst efter det att du har avnjutit en middag. Ta gärna lite extra mos efter det också -- ät tills du blir proppmätt och helt mos-trind! Dessutom har vi ett ställe där du får två enkla till samma pris som en bryggkaffe och vill man ha sin espresso americano så får man ju två "vanliga" koppar!
I en liten stad som vår så är det nog tyvärr omöjligt att bara köra espressobaserat, men vi har funderat på att gå över till bistrokannor i två storlekar istället för en vanligt bryggare.
Nu är det inte den snåle krögaren som talar utan en frustrerad kaffevän!
Vad tycker ni man kan göra? Både från gästens och ägarens synvinkel.
Visserligen är vårt bryggkaffe av bästa sort, men ändå -- det är som att gå in på en bättre restaurang och bara köpa potatismos, helst efter det att du har avnjutit en middag. Ta gärna lite extra mos efter det också -- ät tills du blir proppmätt och helt mos-trind! Dessutom har vi ett ställe där du får två enkla till samma pris som en bryggkaffe och vill man ha sin espresso americano så får man ju två "vanliga" koppar!
I en liten stad som vår så är det nog tyvärr omöjligt att bara köra espressobaserat, men vi har funderat på att gå över till bistrokannor i två storlekar istället för en vanligt bryggare.
Nu är det inte den snåle krögaren som talar utan en frustrerad kaffevän!
Vad tycker ni man kan göra? Både från gästens och ägarens synvinkel.