Nickeh
Well-known member
Snubblade över lite intressant läsning inatt när jag satt och slösurfade lite.
Det var en tråd på coffeed som hanlade om två olika alternativa metoder att brygga en press kanna.
Den första, Reverse press
Inspirerat utav clovers teknik att brygga kaffe så trycker man ned filtret så långt det går, skopar i kaffet och låter dra 4 min, sen drar man upp filtret och slänger bort kakan. Borde ju faktist bli rätt samma som en Eva solo förutom att man kan låta den stå ett tag efter de 4 minuterna utan att oroa sig för annat än temperaturen.
Den andra inspirerad utav tekniken man använder med koppning för att få sumpen att sjunka till botten.
Kaffet i botten på kannan, vattnet ovanpå, vänta med att sätta i filtret tills det dragit klart.
Innan man pressar kaffet så bryter man skummet och skopar bort kaffet precis som vid en koppning vilket borde resultera i att en stor del av de fasta partiklarna i kaffet sjunker till botten och därav inte trycks genom filtret.
Måste laborera lite med dessa tekniker när jag får tid. Känns lite som att båda är överflödiga med om man har tillgång till en vacuumbryggare. Men man kan aldrig testa för mycket. Vem vet kanske man får en annan smakprofil med ovannämnda metoder?
Det var en tråd på coffeed som hanlade om två olika alternativa metoder att brygga en press kanna.
Den första, Reverse press
Inspirerat utav clovers teknik att brygga kaffe så trycker man ned filtret så långt det går, skopar i kaffet och låter dra 4 min, sen drar man upp filtret och slänger bort kakan. Borde ju faktist bli rätt samma som en Eva solo förutom att man kan låta den stå ett tag efter de 4 minuterna utan att oroa sig för annat än temperaturen.
Den andra inspirerad utav tekniken man använder med koppning för att få sumpen att sjunka till botten.
Kaffet i botten på kannan, vattnet ovanpå, vänta med att sätta i filtret tills det dragit klart.
Innan man pressar kaffet så bryter man skummet och skopar bort kaffet precis som vid en koppning vilket borde resultera i att en stor del av de fasta partiklarna i kaffet sjunker till botten och därav inte trycks genom filtret.
Måste laborera lite med dessa tekniker när jag får tid. Känns lite som att båda är överflödiga med om man har tillgång till en vacuumbryggare. Men man kan aldrig testa för mycket. Vem vet kanske man får en annan smakprofil med ovannämnda metoder?