majkeloak
Well-known member
Hej
Jag sliter med min "ärvda" modifierade C3 coffee center eller vad den nu heter.
Den är modifierad i den bemärkelsen att jag har borrat bort "perfect crema" funktionen. Jag har börjat min karriär med denna i väntan på att jag skall lyckas bestämma inför det som kommer att kallas den stora uppgraderingen(hur stor vet jag inte...)
Tills dess...
Kaffe just nu: "de sica"
-Jag maler med min quickmill Apollo typ 14g kaffe i filtret
-Jag tampar med vad jag tror är rätt tryck, ganska hårt, dock med en värdelös plastmojäng som kanske kan kallas tamper som dessutom är utrustad med en skopa i handtaget...praktiskt? :evil:
-Maskinen är varm, så varm den kan bli.
-Jag startar bryggningen och den går 20-25 sek och det blir 6cl i koppen.
-Det blir rätt mycket crema
Men det är alldeles för starkt och mina smaklökar gissar på surt.
Inte i närheten av denna milda, gräddiga, nötaktiga smak kaffet hade när jag provade det hos kaffemanskinen.
Men detta är det bästa jag får till, jag kan få till både kortare och längre rinntider.
Hmm, dags för gissningslek. Vad skall jag prova med i mitt hantverk?
Maskinen kanske levererar fel temperatur? Eller det kanske är en för enkel bortförklaring
/Mikael
Jag sliter med min "ärvda" modifierade C3 coffee center eller vad den nu heter.
Den är modifierad i den bemärkelsen att jag har borrat bort "perfect crema" funktionen. Jag har börjat min karriär med denna i väntan på att jag skall lyckas bestämma inför det som kommer att kallas den stora uppgraderingen(hur stor vet jag inte...)
Tills dess...
Kaffe just nu: "de sica"
-Jag maler med min quickmill Apollo typ 14g kaffe i filtret
-Jag tampar med vad jag tror är rätt tryck, ganska hårt, dock med en värdelös plastmojäng som kanske kan kallas tamper som dessutom är utrustad med en skopa i handtaget...praktiskt? :evil:
-Maskinen är varm, så varm den kan bli.
-Jag startar bryggningen och den går 20-25 sek och det blir 6cl i koppen.
-Det blir rätt mycket crema
Men det är alldeles för starkt och mina smaklökar gissar på surt.
Inte i närheten av denna milda, gräddiga, nötaktiga smak kaffet hade när jag provade det hos kaffemanskinen.
Men detta är det bästa jag får till, jag kan få till både kortare och längre rinntider.
Hmm, dags för gissningslek. Vad skall jag prova med i mitt hantverk?
Maskinen kanske levererar fel temperatur? Eller det kanske är en för enkel bortförklaring
/Mikael