Återanvända mjölk

johey

Well-known member
Jag är helt ny på det här med att skumma mjölk. Jag gjorde mig en cappuccino i morse, och eftersom min mjölkkanna rymmer en halvliter, blev det en hel del mjölk kvar däri. Den har nu stått i kylen några timmar och är kall. I princip allt skum har lagt sig, så det ser ut som ny mjölk helt enkelt. Gör jag rätt eller fel i att skumma den igen? Har sammansättningen i mjölken kemiskt ändrats på något sätt i och med förra skumningen?

Tillägg: Oj. Smakade just på den, och jag kan säga att om det vore ett blindtest skulle jag inte ens pricka in att det var mjölk. Vad är det som har hänt med den egentligen?
 

Asprilla

Well-known member
utan att vara speciellt kunnig inom kemi så är min spontana reaktion att mjölk inte är lämpligt att värma upp och sedan kyla ner igen. det gäller väl många livsmedel men det finns nog en anledning till att mjölk ska förvaras i max +8 grader.
 

ficklampa

Well-known member
värmer man upp mjölk och låter den svalna...tio ggr tror jag det är så blir den dödlig att dricka. :twisted:
 

Lars

Well-known member
Fel!

Som jag ser det har du ett antal alternativ (att återuppvärma mjölken är inte ett av dem):

1. Köp en mindre kanna.
2. Försök skumma så liten mängd som möjligt och häll ut överbliven mjölk.
3. Gör två Cappuccino.
 

arto

Well-known member
Mjölksockret blir väl till .. annan socker? :p

Jag tycker iaf det smakar sötare efter skumning.

Nån kemist får visa nu sej va!
 

Forumstatistik

Trådar
14,684
Inlägg
155,811
Medlemmar
19,375
Senaste medlemmen
eriksson
Topp