Åsens mjölk ger bra skum?

Stadler

Well-known member
Hej,

Jag har precis provat Åsens mjölk orginal (1,7-1,9 % fett) och tycker mig märka en skillnad på mitt skum. Denna mjölk är inte homogeniserad, fettet är tydligen inte sönderslagit i utan ligger mer och kletar runt i mjölken. Kan det vara så att denna mjölk ger ett bättre skum/lättare att lyckas med skummet?. Jag har provat lätt-, standard- och baristamjölk tidigare men kommer nog fortsätta med Åsens.
 

rscholz

Member
Jag tycker att Arla Gammaldags mjölk ger bäst skum av de mjölksorter jag provat. Den är också ohomogeniserad, så det kan ju ha något med det att göra.
 

Nysquist

Active member
Intressant observation eftersom man brukar avråda från att använda ohomogeniserad mjölk. Kan det vara så att ohomogeniserad vs homogeniserad endast påverkar hållbarheten på skum... Detta tål att undersökas
 

FabianP

Well-known member
Jag tyckte nog inte att Åsens var bättre, men det skulle också kunna vara min teknik som då inte var lika bra som nu. Får prova igen! Den är bra mycket godare, så länge man står ut med de små klumparna, det är ett som är säkert... :)

Kör normalt på Skånemejeriers mellanmjölk. (möjligt att standard är aningen bättre att skumma)

/Fabian
 
M

Medlem14302

Guest
Barista Camp 09 deltagarna, vad tyckte ni om Åsens mjölk?
 

Forumstatistik

Trådar
14,680
Inlägg
155,805
Medlemmar
19,374
Senaste medlemmen
samuel_k
Topp