Sidan 2 av 2 FörstaFörsta 12
Resultat 9 till 14 av 14
  1. #9
    Junior Member
    Reg.datum
    maj 2019
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    8
    Citat Ursprungligen postat av Jonken Visa inlägg
    Ja i brist på annat kan du justera OPVn. Men har du fungerande pump och kan få ut vatten genom ångröret tycker jag att du borde få ut genom gruppen också så länge den inte är blockerad.. när det inte kommer något ur gruppen borde det åtminstone komma ur returslangen från OPVn. Så jag får inte ihop det riktigt.
    Den här gången när jag satte igång för att kika läget kom det vatten ur returslangen. Vet inte om det spelat roll att jag pillat lite på OPV:n?
    Jag har en fråga angående den här mätningen och instruktionen. Vad innebär det att jag ska ha ”stängd grupp och ångrör” (ångrör-delen förstår jag!)? Hur har man stängd grupp men igång med pumpen?

    Ursäkta min okunskap och tack för ditt tålamod.

    Funtar på att göra rent allt igen, tänk så Missade jag något...

  2. #10
    Senior Member Jonkens avatar
    Reg.datum
    apr 2017
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    1 119
    Det låter ju som ett bra tecken.

    Sätt på ånga (förbikopplar gruppen) och brygg samtidigt. Gör du det med ångröret öppet får du ut varm vatten där, men med det stängt ska det komma ut ur returslangen från OPVn istället.

  3. #11
    Junior Member
    Reg.datum
    maj 2019
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    8
    Citat Ursprungligen postat av Jonken Visa inlägg
    Det låter ju som ett bra tecken.

    Sätt på ånga (förbikopplar gruppen) och brygg samtidigt. Gör du det med ångröret öppet får du ut varm vatten där, men med det stängt ska det komma ut ur returslangen från OPVn istället.
    Nu har jag kunnat justera trycket (och fått bra flow i returslangen). 9 bar har vi nu, tusen tack för länken och hjälpen kring det.

    Fortfarande inte en droppe ur grupphuvudet..! Då måste det vara igenproppat i kokaren? Antar att jag måste rengöra igen, eller kan den vara trasig, eller vore det konstigt med stopp då?

  4. #12
    Senior Member Jonkens avatar
    Reg.datum
    apr 2017
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    1 119
    Ja det är proppat med kalk någonstans mellan kopparrören inuti kokaren, solenoiden och gångarna i gruppen. Försök med lite försiktig mekanisk rengöring (använd helst något mjukare än koppar och aluminium) och sen en till avkalkning av de delarna.

  5. #13
    Junior Member
    Reg.datum
    maj 2019
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    8
    Citat Ursprungligen postat av Jonken Visa inlägg
    Ja det är proppat med kalk någonstans mellan kopparrören inuti kokaren, solenoiden och gångarna i gruppen. Försök med lite försiktig mekanisk rengöring (använd helst något mjukare än koppar och aluminium) och sen en till avkalkning av de delarna.
    Idag är dagen jag pillar med detta. Har rengjort på ett skonsamt men noggrant vis. Ska strax sätta ihop allt igen.

    Bifogar en skärmbild från en video (orkar inte ladda upp på youtube) på när jag petar på den här gröna grejen inne i solenoiden. Mindes när jag rengjorde att jag i denna instruktion (https://wiki.wholelattelove.com/imag...d_Cleaning.pdf) under punkt 8, läst att man ska göra som jag gör i videon och att det gröna ska röra på sig - på bägge sidor. I mitt fall fungerar det endast på ena sidan (som inte är den sida bilden visar, utan den med mindre grön grej)C05E399F-19F3-4816-A90C-F7E5F14A7BA3.jpg. Är detta ett problem? Vad beror det i så fall på och hur åtgärdar jag det?

  6. #14
    Junior Member
    Reg.datum
    maj 2019
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    8
    Väl ihopsatt funkade det återigen inte alls. Kan man vara slapp och köpa ny kokare och bli av med mina problem eller sitter det eventuellt på någon oväntad plats som en ny kokare inte skulle åtgärda?

Liknande ämnen

  1. Svar: 4
    Senaste inlägg: 2015-11-24, 22:27
  2. Rancilio s27, inget vatten ur grupphuvud
    Av hundra i forum Espressomaskiner
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2013-12-29, 16:32
  3. Gaggia classic, inget vatten kommer... Behöver lite tips.
    Av Light Head i forum Espressomaskiner
    Svar: 16
    Senaste inlägg: 2012-11-01, 08:31
  4. Svar: 1
    Senaste inlägg: 2011-04-27, 19:25
  5. Inget vatten ur min Gaggia Coffee
    Av Scott i forum Hårdvara
    Svar: 7
    Senaste inlägg: 2011-03-27, 21:24

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •