Resultat 1 till 5 av 5
  1. #1
    Junior Member
    Reg.datum
    feb 2018
    Ort
    Sandared
    Inlägg
    3

    Problem med Rancilio Silvia : Inget vatten genom grupphuvudet.

    Hej!

    Hoppas ni på forumet kan hjälpa en novis, jag har försökt att söka efter svar på detta forum men utan att lyckas.

    Jag har en Rancilio Silvia (Oklar årsmodell, men minst några år) där vattnet i grupphuvudet inte kommer. Detta skedde i samband med en avkalkning (Dock precis i början, så det kan vara så att avkalkningen inte spelar någon roll). Tidigare har den fungerat felfritt, om än ångat lite väl mycket ur grupphuvudet.

    Fakta;
    - Värmen fungerar.
    - Pumpen fungerar.
    - Hett vatten/Ånga kommer utan problem ur ångröret.
    - Ur grupphuvudet kommer inte ens kallt vatten, inte en droppe.
    - Då jag trycker på bryggknappen så kommer vattnet endast tillbaka i vattentanken genom slangen avsedd för detta. detta vattnet är då varmt (Men ej skållhett).

    Vad jag gjord:
    - Tagit ur och rengjort grupphuvud x2.
    - Tagit ur magnetventil och rengjort x2.
    - Kikat så att alla sladdar sitter på plats.

    Efter googling misstänker jag att magnetventilen är sönder, men kan jag vara helt säker på att det är så? Man vill ju veta innan man beställer ny.

    Tacksam för alla tips och råd som kan behövas!

    Mvh Ulrik Malmberg

  2. #2
    Låter som om du är på rätt spår med en magnetventil som inte slår till/från. Vill du vara tvärsäker och har kunskaper så kanske du kan koppla in den och testa utanför maskinen? Då hör du om magnetrelät drar och ändrar position? Annars är det bara att beställa en ny och byta.
    /M

  3. #3
    Senior Member Jonkens avatar
    Reg.datum
    apr 2017
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    372
    https://www.home-barista.com/espress...2.html#p128260

    Om du har en multimeter kan du testa det där, första två stegen helt utan risk också

    Annars kan det vara stopp uppe i kokaren också om du har otur, en del meck att plocka loss så kanske är värt priset av en ny ventil först för att utesluta det.

  4. #4
    Junior Member
    Reg.datum
    feb 2018
    Ort
    Sandared
    Inlägg
    3
    Har nu testat med en elektrikervän och spolen får rätt volt och den har rätt motstånd (ursäkta om mina termer är fel).

    Jag undrar om hål #2 skall ha ett hål i sig? Förstår som att kulan är där i. Få jag genomlyser hål 2 ser jag enbart ca 0,5mm ljus. Skall jag rengöra detta hål mer våldsamt?

    Finns det något mer jag kan kontrollera innan jag blir tvungen att lämna in maskinen?

    Tack för svaren hittills!

  5. #5
    Junior Member
    Reg.datum
    feb 2018
    Ort
    Sandared
    Inlägg
    3
    Tillägger även att då magnetventilen är helt bortkopplad och jag trycker på bryggknappen så kommer det vatten där magnetventilen skulle ha suttit i helt normal fart. Således ej fel på kokare och pump, tänker jag.

Liknande ämnen

  1. Problem med ångfunktion på rancilio Silvia
    Av Rasmusralle i forum Espressomaskiner
    Svar: 1
    Senaste inlägg: 2014-07-12, 11:09
  2. Vatten- och avloppsslang genom diskbänken
    Av Ernst i forum Guider, tips och tricks
    Svar: 17
    Senaste inlägg: 2014-03-20, 12:01
  3. Rancilio s27, inget vatten ur grupphuvud
    Av hundra i forum Espressomaskiner
    Svar: 6
    Senaste inlägg: 2013-12-29, 16:32
  4. Silva ger inget vatten genom bryggruppen
    Av bauta i forum Espressomaskiner
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2013-02-04, 07:45
  5. Rancilio Silvia läcker vatten under maskinen.
    Av tnordl i forum Espressomaskiner
    Svar: 5
    Senaste inlägg: 2012-03-13, 11:32

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •