Jag har köpt en Gaggia Classic och Bezzera BB005 kvarn nyligen och håller på och laborerar.
Först körde jag med Garants Espressobönor och fick till en bra extraktionstid med en ganska fin malning.
Sedan provade jag Brasilien Yellow Bourbon ifrån J&N, det var dock ganska dåligt rostningsdaturm och påsen har varit öppen i några veckor, fick aldrig till extraktionen. Kändes som maskinen "chokeade" hårt med samma extraktion och tampning som Garants, försökte mala grövre men blev inge bra.
Nu har jag fått en påse Espresso Bella ifrån Bönor och Blad och har samma problem där, vet ej hur gamla bönorna är. Har ca 15g varje gång och imorse provade jag med att ändra till lite grövre malning och knappt tampa alls. Extraktionen tar väldigt lång tid för att få ut en dubbel espresso (1min) och pucken har vatten ovanpå. Är det åldern på bönorna som påverkar eller ska jag helt enkelt prova ännu grövre?
Edit: fel avdelning ser jag, förlåt!
Först körde jag med Garants Espressobönor och fick till en bra extraktionstid med en ganska fin malning.
Sedan provade jag Brasilien Yellow Bourbon ifrån J&N, det var dock ganska dåligt rostningsdaturm och påsen har varit öppen i några veckor, fick aldrig till extraktionen. Kändes som maskinen "chokeade" hårt med samma extraktion och tampning som Garants, försökte mala grövre men blev inge bra.
Nu har jag fått en påse Espresso Bella ifrån Bönor och Blad och har samma problem där, vet ej hur gamla bönorna är. Har ca 15g varje gång och imorse provade jag med att ändra till lite grövre malning och knappt tampa alls. Extraktionen tar väldigt lång tid för att få ut en dubbel espresso (1min) och pucken har vatten ovanpå. Är det åldern på bönorna som påverkar eller ska jag helt enkelt prova ännu grövre?
Edit: fel avdelning ser jag, förlåt!
Senast ändrad: