Resultat 1 till 8 av 8
  1. #1
    Senior Member
    Reg.datum
    nov 2012
    Ort
    Kirkwall, Skottland
    Inlägg
    100

    Iskaffe - Hur gör ni?

    Jag har aldrig gjort iskaffe själv, har druckit det någon enstaka gång på café men längre än så sträcker sig inte min erfarenhet.

    Efter att ha sett diverse bilder och videos på iskaffe blev jag själv sugen på att testa detta, så precis som rubriken lyder: Hur gör ni när ni gör iskaffe?

    Allt från vilken metod till vilka bönor ni använder vore kul att veta, så jag kan experimentera fram ett vinnande koncept innan sommaren är här på riktigt

  2. #2
    Senior Member svartvests avatar
    Reg.datum
    apr 2006
    Ort
    Skellefteå
    Inlägg
    2 232
    Gör en espresso, häll ner den i en shaker med mjölk och is samt socker eller en sirup. Skaka, och häll upp i ett latteglas. Enkelt gott speciellt när det är varmt.

  3. #3
    Min bror gjorde god iskaffe på vanligt elbrygg och sockerlag, vilket var kanongott! Har sett bilder av v60 med iskuber i dekantern, antar att de häller på varmt kaffe som vanligt. Vet inte mer om denna metod men det ser coolt ut iaf .

  4. #4
    Senior Member awols avatar
    Reg.datum
    dec 2012
    Ort
    Västerås
    Inlägg
    106
    Har aldrig gjort iskaffe själv, men nu vart jag sugen på att testa. Jag kan ju passa på att slänga in denna klassiska länk, där det finns några recept:
    http://brewmethods.mobify.me/

  5. #5
    Jag kör med Counter Cultures iskafferecept http://vimeo.com/41298356 dvs. att man ersätter hälften av vattnet med is. Föredrar tvättade kaffen framför soltorkade då det blir renare och mer juice:iga. Gillar när det är friskt och piggt!

    Till islatte filtrerar jag espresson genom ett pappersfilter för att få bort creman (som är bitter). espresson häller jag över is och sedan tillsätter kall mjölk.

  6. #6
    Senior Member hnes avatar
    Reg.datum
    maj 2010
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    731
    Man kan också lägga ett filterpapper på kaffet i tratten och lägga nästan allt vatten i form av is i en sil eller nått ovanpå och låta det smälta ner över kaffet (spara lite av vattnet till att kick-starta smältprocessen med). Då tappar man visserligen många av specialkaffenas specialsmaker men man få ett väldigt snällt kallt kaffe.IMAG1311.jpg

  7. #7
    Damma av här lite

    Det är inte iskaffe men en kall kaffe drink:
    Brygg 200 ml kaffe (etiopiskt eller kenyanskt är att rekommendera), kyl ner det snabbt i ett vattenbad med is om du vill dricka det direkt ananas ställ in det i kylskåpet över natten. Blanda sen detta med ca 100 ml fentimans rose lemonade häll över i ett glas med en skiva lime och is
    Justera kaffe och fentimans rose lemonade efter dina smaklökar

    När allt detta är gjort går du och sätter dig någonstans och avnjuter denna härliga sommar drink

  8. #8
    Junior Member
    Reg.datum
    aug 2016
    Ort
    Stockholm
    Inlägg
    2
    Malet kaffe för espresso spädes med vatten 1:1,75 och placeras i kylen över natten. Silas och hälls upp i glas med is. Eller en espresso freddo om man vill ha mindre volym

Liknande ämnen

  1. Gaggia Classic, Hur gör ni?
    Av winmeal i forum Hårdvara
    Svar: 10
    Senaste inlägg: 2014-12-20, 11:57
  2. Hur gör ni egentligen?
    Av gogol i forum Hantverket
    Svar: 20
    Senaste inlägg: 2010-01-29, 00:13
  3. Den perfekta cappucinon - hur gör ni?
    Av Musicman i forum Hantverket
    Svar: 24
    Senaste inlägg: 2008-04-14, 22:32
  4. Hur gör ni rent spridarfiltret?
    Av botze i forum Hantverket
    Svar: 39
    Senaste inlägg: 2008-02-02, 16:34
  5. Hur mycket kaffe gör ni av med?
    Av kaffe med slice i forum Allmänt om kaffe
    Svar: 15
    Senaste inlägg: 2008-01-29, 12:38

Behörigheter för att posta

  • Du får inte posta nya ämnen
  • Du får inte posta svar
  • Du får inte posta bifogade filer
  • Du får inte redigera dina inlägg
  •