Som vanligt är eBay din bästa vän när det gäller detta.
Det som har rekommenderats här och på andra liknande siter är Dow Corning Molykote 111 som är både livsmedelsgodkänt och klarar höga tryck och temperaturer.
Nån rekommenderade vitt vaselin från apoteket? Jag skulle själv behöva smörja nån punkt på min E61-grupp; handtaget kärvar lite.
Finns det ett smörjschema nånstans?
Vanligtvis räcker det med oljorna från "normalt" kaffe. Smörjningen i E61an sköljs vanligtvis bort av överdrivet "backflush". Min Giotto Evo, då nästan ny, slutade kärva efter 4-5 dar utan "backflush". Annars håller jag med crema ovan
Olivolja tror jag inte på; värmen kommer nog få den att härskna.
Backflush "smörjer" filterhandtaget, men i mitt fall är det spaken för att starta bryggningen; den du för uppåt. Den kärvar lite mot kammen som går in i själva maskinen.
Spic and span
Wipe down the exterior of the espresso machine to remove any surface dirt and reassemble. Now you are ready to pull shots and steam milk until the next cleaning. Please note that it is always a good idea to pull one garbage 'seasoning' shot at the beginning of the session that follows a full cleaning. This assures that any residues are indeed flushed away and lubricates the surfaces of the three-way valve of lever-type E61 groups, eliminating "lever squeak" after a chemical cleaning
Använder ett livsmedelssäkert teflonhaltigt smörjmedel som heter "Super Lube" till min Pavoni.
Finns på Hjertmans båttillbehör (i Sisjön, Gbg). Artikel 7840-31.
Denna webbplats använder cookies för att hjälpa till att anpassa innehållet, skräddarsy din erfarenhet och hålla dig inloggad om du registrerar dig som medlem.
Genom att fortsätta använda den här webbplatsen samtycker du till vår användning av cookies.