Sidan 1 av 2 12 SistaSista
Resultat 1 till 8 av 9
 1. #1
  Senior Member onymans avatar
  Reg.datum
  maj 2008
  Ort
  STHLM
  Inlägg
  246

  Kaffe Rost - Kafferosteriet på Österlen

  Fick nys om detta lilla nya rosteri i Löderup mellan Simrishamn och Ystad... lite konstigt namn men jag tycker det verkar lovande: Det är snubbarna bakom Olof Viktors som nu verkar ha öppnat ett hotell/kafe/bageri och nu också rosteri med höga ambitioner.... de har erfarenhet av att driva cafe med rosteri från Skottland, har fått hjälp från The Coffee Collective, fin Probat + LM maskin. sourcar antagligen grönkaffe från TCC också eftersom de har samma Daterra Sweet Collection, Brasilien och Kiawamururu, Kenya. har webshop men sätter inte ut rostdatum. på pappret borde detta vara ett klockrent ställe...men gissar att de fortfarande lär sig rosta/experimenterar....men ska nog kolla in på väg mot stranden i veckan

  http://www.kafferost.com/

 2. #2
  Bodde på deras sommarhotell förra veckan.
  Hur fint som helst - superb service och mat/dryck.
  Var inne och kikade på deras rosteri - kapacitet har de verkligen
  Drack en god espresso efter middagen på kvällen...kan hålla med om de fortfarande är i lär/experiment stadiet...men vem är inte det...sjyssta bönor köper de från coffecollective.
  Ett bra boende som bas för utforskande av vackra österlen

 3. #3
  Senior Member onymans avatar
  Reg.datum
  maj 2008
  Ort
  STHLM
  Inlägg
  246
  ja efter besöket och provsmakning på plats och hemma är jag fortfarande väldigt positiv: väldigt fina lokaler och utrustning: en otroligt seriös satsning. De har använt coffecollective som konsulter och har tagit fram rostprofilerna tillsammans med dem för de just nu två kaffena: en espresso en brygg, och de får fortlöpande feedback från coffee collective. Espresson var riktigt god, hade en tydlig skandinavisk syrlighet (kenyan trängde igenom). I ett blindtest hade jag nog haft svårt att skilja från TCC, Koppi eller Da Matteo. Jag köpte med mig en påse rostat den 7 juli, väldigt prisvärd, 70kr för 250gram. En haltvimme tidigare hade jag köpt samma mängd av Haugaards Underdog, ett likvärdigt kaffe enligt mig med samma brasilianska bas, den kostar 125kr på Olof Viktors.

  De märker sina kaffen inte bara med datum utan också med batch nummer, det har jag inte sett från nåt av de svanska microrosterierna förrut?

  Om ni är i trakterna så rekommenderar jag ett besök!

 4. #4
  Var förbi en sväng idag och delar den positiva bilden. De verkar ta det seriöst men samtidigt inte ta sig vatten över huvudet. Testade både en espresso och en presskanna och båda var trevliga bekantskaper. Vet inte om jag skulle säga att de håller Koppis nivå men det var mycket bra. Jag köpte även med mig en påse av deras kenyanska men den var rostad igår så den ska ligga till sig någon vecka men kan lämna en rapport efter jag testat den.

 5. #5
  Member
  Reg.datum
  sep 2008
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  60
  Bodde en natt på hotellet i somras, måste säga att för att heta Kafferosteriet så hade stället väldigt lite med kaffe att göra...
  Lite besviken.

 6. #6
  Vad väntade du? kaffemaskiner samt kvarnar i varje rum? Eller var det något fel med själva hotellet som gjorde dig besviken?

 7. #7
  Member
  Reg.datum
  sep 2008
  Ort
  Göteborg
  Inlägg
  60
  Jag väntade mig mer än en än rost som står inne i en halvfärdig sidobyggnad.
  Känns mest som en (dyr)imagehöjjare...

 8. #8
  jag var där och köpte kaffe i somras och jag måste säga att oavsett om lokalen var halvfärdig eller inte så tycker jag att kaffet höll hög kvalité. Själva hotelldelen såg najs ut men jag övernattade inte så därför kan jag inte uttala mig om hur det var/är

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg
 •