Hej igen,
Jag har problem att få till nåt gott kaffe.
Jag lyckas få 25s extraktionstid, (kaffe Passalacquas från Uppsala Espressoket) och det ser rätt fint ut, crema å sådär. Trycket enligt mätaren är 13 bar under extraktionen, vilket antagligen inte är så precis.
Jag upplever kaffet inte så fylligt (har provat kaffet på espressoteket och det är kalas), snarare tunnt men ändå har det ett "bett" så man får nästan ont i halsen/bränner i gommen. Jag tror inte det är syra, men upplever det inte särskilt bittert heller. Jag maler på egen kvarn, och tampar rätt rejält (har ej mätt, men kanske 10-15 kg)
Har någon ett råd? Överextraherat? Underextraherat? För hett vatten?
Jag har problem att få till nåt gott kaffe.
Jag lyckas få 25s extraktionstid, (kaffe Passalacquas från Uppsala Espressoket) och det ser rätt fint ut, crema å sådär. Trycket enligt mätaren är 13 bar under extraktionen, vilket antagligen inte är så precis.
Jag upplever kaffet inte så fylligt (har provat kaffet på espressoteket och det är kalas), snarare tunnt men ändå har det ett "bett" så man får nästan ont i halsen/bränner i gommen. Jag tror inte det är syra, men upplever det inte särskilt bittert heller. Jag maler på egen kvarn, och tampar rätt rejält (har ej mätt, men kanske 10-15 kg)
Har någon ett råd? Överextraherat? Underextraherat? För hett vatten?